Nieuws
corona

Phoenicia, de enige floatglasfabrikant in Israël, heeft in een brief aan haar relaties aangekondigd dat het door de corona-crisis stopt met de productie van floatglas. Het bedrijf (270 medewerkers) heeft één floatoven en zal die binnen acht weken stopzetten om vervolgens te transformeren naar handelsbedrijf in glas.

Deze ingrijpende aanpassing van de organisatie doet Phoenicia ‘om te kunnen overleven’ en is zoals het aangeeft in de brief een direct gevolg van de teruglopende vraag en dalende prijzen, mede door de toegenomen concurrentie uit China. Phoenicia heeft als gevolg van de corona-crisis bij de Israëlische regering aangeklopt voor overheidssteun. Die aanvraag was tevergeefs en Phoenicia noemt juist de steun die door de Chinese overheid wel wordt gegeven aan lokale producenten als grootste obstakel om te kunnen blijven concurreren.

Glas sinds 1934

Phoenicia produceert, ontwikkelt en levert glas sinds 1934. Gevestigd in Neder-Galilea, in het snel ontwikkelende industriële gebied van Nazareth, levert het bedrijf glas aan lokale en internationale klanten. Via de haven van Haifa exporteert Phoenicia glas naar meer dan dertig bestemmingen, wereldwijd. De floatlijn van Phoenicia is gebouwd voor de productie van ijzerarm floatglas (True Color) en speciale glasproducten. De eigen fabricagelijnen omvatten slijpen, boren en twee lamineerlijnen die zijn bestemd voor de productie van veiligheidsglas. Het bedrijf geeft in de brief aan dat het de komende weken voldoende True Color kan blijven produceren om haar afnemers een half jaar van dit extra helder glas te kunnen blijven voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.