Nieuws

Koninklijke Boon Edam heeft de opdracht verkregen voor de levering en installatie van zestien grote, hoge capaciteit draaideuren voor het nieuwe DOHA International Airport in Qatar. Deze nieuwe luchthaven wordt gezien als de toekomstig zeer belangrijke internationale verbinding met het Midden-Oosten, aldus het bedrijf in een persbericht.

Sky Oryx, een joint venture tussen de bedrijven TAV (Tepe Akfen) en Taisei, heeft Archilandoor, de Boon Edam distributeur in de regio, de opdracht gegeven voor de levering en installatie van de hoge capaciteit Duotour-draaideuren, die worden geplaatst aan de voorzijde van de nieuwe terminal. Reeds vanaf 2006 hebben Boon Edam en Archilandoor tijdens de verschillende ontwerpstadia uitgebreid samengewerkt met de projectconsultants Bechte en Sky Oryx om te komen tot de optimale entreeoplossing voor deze state-of-the-art luchthaventerminal. De beste oplossing voor de terminal bleek uiteindelijk de toepassing van Duotour-draaideuren, aldus Boon. Een Duotour is een grote, energiebesparende, tweevleugelige automatische draaideur met meedraaiende vitrines en geïntegreerde automatische schuifdeuren. Door de tweevleugelige constructie ontstaan grote loopsegmenten, waardoor een aanzienlijk aantal passanten tegelijk naar binnen en naar buiten kunnen.

Omdat er een groot verschil zit tussen de buiten- en de binnentemperatuur in de terminal en er grote aantallen passagiers met bagage naar binnen en naar buiten moeten, is door Sky Oryx gekozen voor draaideuren. Door toepassing van de draaideuren is er geen directe verbinding tussen binnen en buiten, waardoor warme buitenlucht niet keer op keer gekoeld hoeft te worden door de airconditioning binnen in het gebouw. De productie van alle zestien draaideuren vindt plaats in de productiefaciliteit bij het hoofdkantoor van Boon in Nederland. Op dit moment staan de eerste twee draaideuren gereed voor verzending naar Qatar. Die zullen in mei  geïnstalleerd worden op de luchthaven. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de laatste deuren in oktober 2010 geïnstalleerd zullen zijn. De nieuwe luchthaven zal, als alles volgens planning verloopt, geopend worden in juli 2011. Jaarlijks zullen er dan naar verwachting meer dan 12 miljoen passagiers door de Boon Edam draaideuren lopen. Meer informatie: www.boonedam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.