Nieuws
schakelbaar glas
De productiefaciliteit van eyrise in Veldhoven.

Merck gaat een strategisch partnerschap aan met Guardian Glass om de verkoop van eyrise schakelbaar glas een impuls te geven. Met deze samenwerking wil Merck het klantenbestand van zijn Liquid Crystal Windows-activiteiten uitbreiden door gebruik te maken van de extra, internationale distributiekanalen van Guardian.

Merck heeft eerder dit jaar twee eyrise projecten met succes afgerond: Kirow in Leipzig en FC Group in Karlsruhe, beide in Duitsland. Merck fabriceert eyrise in Veldhoven. Vorig jaar werd de productie uitgebreid met een nieuwe lamineereenheid.

Dynamische gevels

‘Deze samenwerking stelt ons in staat om een ​​compleet assortiment oplossingen voor structurele gevels aan te bieden.’ Dat zegt Guus Boekhoudt, Vice President en General Manager van Guardian Glass voor Europa, Rusland en APAC. ‘Eyrise is een aanvulling op ons uitgebreide assortiment hoogwaardige gecoate glasproducten met innovatieve eigenschappen. Denk aan dynamische zonwering en verschillende kleuren, vormen en maten. Deze strategische toevoeging zal ons, gecombineerd met onze expertise in commerciële projecten, in staat stellen om op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten verder mogelijk te maken.’

Michael Heckmeier, hoofd van de business unit Display Solutions bij de Performance Materials-businesssector van Merck sluit zich daarbij aan. ‘De succesvolle afronding van de eerste eyrise-projecten bewijst de mogelijkheden voor toepassing van onze vloeibare-kristaltechnologie in innovatieve architectuur. Ons doel is nu om het bereik van onze eyrise-producten uit te breiden naar nieuwe markten en regio’s. We zullen de knowhow, het netwerk en de deskundige salesforce van Guardian benutten om nieuwe marktsegmenten te penetreren.’

Grote toekomst schakelbaar glas

Gebruik van schakelbaar glas in moderne architectuur biedt volgens de twee ‘een ongeëvenaard evenwicht tussen esthetiek en functionele behoeften van moderne architectuur’. Schakelbaar glas biedt direct schaduwcomfort door zonwering op aanvraag te verminderen zonder concessies te doen aan natuurlijk daglicht. Ook voor privacy-doeleinden door middel van verduistering is het glas inzetbaar. Andere dynamische glasproducten op de markt zijn Halio van AGC, Sage van Vetrotech Saint-Gobain en Dream Glass, EControl en Suntutive van de gelijknamige bedrijven. Twee jaar terug voorspelde onderzoeks- en adviesbureau IDTechEx een grote toekomst voor schakelbaar glas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.