Nieuws

Hoe beheers ik zowel het klimaat als de lichtintensiteit in een glazen gevel? En hoe houd ik het gebouwontwerp toch nog zo energie neutraal mogelijk? Smart Energy Glass is in staat naar wens zonnestraling te dimmen en tegelijkertijd het ongebruikte licht om te zetten in elektriciteit zonder dat dit in het raam zichtbaar is. Deze belofte doet het jonge bedrijf Peer+ uit Eindhoven.

Peer+ ontwikkelt, produceert, adviseert en verkoopt Smart Energy Glass, een raam dat nog volop in ontwikkeling is en waarmee deze zomer een pilot wordt gestart. Het raam kan schakelen tussen drie standen – een donkere, een ondoorzichtige en een heldere stand – en is in alle kleuren leverbaar. De opgewekte energie wordt gebruikt om in eerste instantie het systeem zelf van stroom te voorzien en daarna ook andere applicaties in de gevel. Over de werking van het schakelende glas wil Peer+ nog niets kwijt, behalve dan dat gebouwen ooit energieslurpers waren, ‘maar nu is er Smart Energy Glass. Dus werk nu onder natuurlijk licht. Bedien je licht naar wens: licht, privacy of donker. Zo kan het raam licht diffuus doorlaten (privacystand) en elektriciteit opwekken. Kortom: bespaar geld met Smart Energy Glass, het eerste raam dat een terugverdientijd heeft', aldus Peer+ op haar site.

De belangrijkste partners die Peer+ mogelijk hebben gemaakt, zijn de Technische Universiteit Eindhoven, Incubator 3+ en DPI Value Center. Het bedrijf bestaat uit drie jonge ondernemers: Casper van Oosten (1978), Teun Wagenaar (1977) en Marcel Demandt (1972). Casper van Oosten studeerde Cum Laude af in Werktuigbouwkunde, TU Delft met aanvulling van Technologie Management aan de Politecnico di Milano. Smart Energy Glass is een spin-off van twee afstudeerprojecten die onder zijn supervisie zijn gehouden. Na de pilotfase focust Peer+ zich op de ontwikkeling en productie van het schakelende element in het glas. Daarbij licenseert Peer+ de technologie om het te verwerken in beglazing. Meer informatie: www.peerplus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.