Nieuws
Bastianen

Na een kort ziekbed is zondag 26 juli Paul Bastianen op 66-jarige leeftijd overleden. Bastianen was sinds de jaren negentig actief in de wereld van het vlakglas. Hij werkte achtereenvolgens bij Frankenglas, Scheuten, Chemetall en Ritec waar hij buitendienst-, management- en directiefuncties bekleedde. Hij dacht mee aan de ontwikkeling van Vindico en werkte in samenwerking met Van Noordenne Glas aan de verkoop van dit product voor glasbescherming.

Glas in Beeld

Bastianen was vanaf de start in 1990 betrokken bij de inhoudelijke invulling van Glas in Beeld. Hij dacht mee over de redactionele formule en had tot 2000 zitting in de redactieraad. Sinds 2010 was hij freelance redacteur van Glass is Beautiful, een internationale online consumentenuitgave over vlakglas. Ook was hij columnist van het Duitse vakblad Glasswelt. Voor Glas in Beeld deed hij tweejaarlijks verslag vanaf de GPD in Finland. In 2014 richtte Bastianen de Glasinkoopcoöperatie op, een samenwerkingsverband dat de krachten van MKB-glasbedrijven bundelt. De afgelopen drie jaar was hij vakdeskundige voor de sector vlakglas in de Raad voor Accreditatie. Ook was hij die periode adviseur van het Ondernemersklankbord West-Brabant. Vanaf 2018 was hij agent van Chemetall in Nederland. Sinds april was hij agent bij Camel Solar.

Non-profit werk

Tot zijn vele non-profit activiteiten behoorde het penningmeesterschap van Stichting Vaderkenniscentrum waar hij ruim 30 jaar bij betrokken was. Voor zijn vele inspanningen in dit verband, het delen van kennis aan vaders over het opvoeden en scholen van kinderen, is hij geridderd. De uitvaartdienst was op vrijdag 31 juli in besloten kring. Op de overlijdenskaart wordt ‘familiemens Paul’ aldus getypeerd: ‘Ik ben geen ridder op het witte paard die in een gouden koets zit te wuiven, maar een boer die met beide benen in de modder staat te ploegen.’

1 reactie op “Paul Bastianen na kort ziekbed overleden

  1. Wat een enorm triest bericht. Ik denk in mooie herinnering terug aan de momenten dat ik met Paul samengewerkt heb in de periode dat ik werkzaam was bij (destijds) de Nederlandse Glasbond en STOOV en ook nog even bij Glas in Beeld.
    Jan Willem Aardema
    Bouwschool Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.