Nieuws
zonwerend glas
Foto: Olaf Rohl / Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass heeft een nieuw type zonwerend glas ontwikkeld: SGG COOL-LITE SKN 183. Het glas heeft een hoge lichttransmissie (TL = 75 procent) en een lage energietransmissie (g-waarde = 40 procent). Hiermee voldoet SGG COOL-LITE SKN 183 aan de groeiende vraag naar transparant glas met een hoge zonwering, daglichttoetreding en kleurneutraliteit en een lage reflectie. Er is ook een hardbare variant: SGG COOL-LITE SKN 183 II.

Met de nieuwe coating overtreft Saint-Gobain de waarden van haar bestaande COOL-LITE-productlijn. De nieuwe waarden resulteren in een selectiviteit van S = 1,88. Saint-Gobain: ‘Het nieuw ontwikkelde zonwerende glas is bijzonder geschikt wanneer aan de hoogste eisen aan daglicht moet worden voldaan zonder in te boeten aan thermisch comfort, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, scholen of woon- en bedrijfsgebouwen.’

Tot 18 x 3,21 meter

SGG COOL-LITE SKN 183 is verkrijgbaar in 6, 8 en 10 millimeter dik en in afmetingen tot 18 x 3,21 meter. Door het neutrale zicht van binnen en van buiten is het glas geschikt voor monumentale panden. Er is ook de mogelijkheid om de zonwerende coatings op het extra heldere SGG DIAMANT glas aan te brengen. SGG COOL-LITE SKN 183 II is hardbaar en verkrijgbaar in alle SECURIT-veiligheidscombinaties. Het glas is reeds geïntegreerd in de simulatieprogramma’s Calumen III Versie 1.15 en CalumenLive van Saint-Gobain.

Waarden SGG PLANICLEAR 6(16Ar)4

  • Lichttransmissie: 75%
  • g-waarde: 40%
  • Selectiviteit: 1,88
  • Ug-waarde: 1,0 W/m2k
  • Externe reflectie LRe: 12%
  • Interne reflectie LRi: 13%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.