Nieuws
leegmelden glasbokken
Dieter Toye van mPty

Start-up mPty [spreek uit Empty] heeft een slimme Industrial Internet of Things (IIoT) oplossing ontwikkeld voor glasbokken. Belangrijke meerwaarde: niet alleen de locatie van de bok is bekend, het systeem maakt ook duidelijk of de bok leeg is. Het bedrijf uit Brugge heeft momenteel proeven lopen bij grote glasverwerkers, waaronder Scheuten te Venlo.

Naar eigen zeggen biedt mPty ‘een unieke oplossing ten opzichte van de klassieke systemen’ voor glasproducenten. Het verschil met een track & trace volgens Sales Director Dieter Toye: ‘Glasproducenten willen vooral weten wanneer lege bokken waar kunnen worden opgehaald. Is de bok leeg en bevindt hij zich niet op een eigen site, dan kan die worden opgehaald. We zijn niet gestart vanuit een klassiek track & trace-systeem maar maken wel gebruik van eenzelfde technologie voor wat betreft de bepaling van de locatie. Het gaat dus niet om een conventionele GPS-tracker maar een “technisch device”. Een stukje elektronica in een vandaal- en weerbestendige behuizing. De data wordt via API uitgewisseld tussen mPty en de ERP en/of planningstools van de klant. Het systeem stelt de eigenaar van de glasbok in staat die te volgen en sneller opnieuw in te zetten.’

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die volgende week verschijnt, leest u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.