Nieuws
Pilkington SaniTise


De NSG Group presenteert haar nieuwste product: Pilkington SaniTise. Dit transparant gecoat glas heeft anti-microbiële eigenschappen. Die zijn werkzaam tegen omhulde virussen op het glasoppervlak. Zo draagt het glas bij aan de strijd tegen corona. De ontwikkeling is een reactie op ‘een veranderde wereld met gezondheid en veiligheid voor iedereen op de eerste plaats’.

De pyrolytische, fotokatalytische coating van Pilkington SaniTise wordt op natuurlijke wijze geactiveerd door blootstelling aan UV-straling. Onafhankelijke tests door een externe partij hebben volgens NSG Group uitgewezen dat Pilkington SaniTise extra bescherming biedt. Dit met name voor gedeelde en veel aangeraakte oppervlakken die blootgesteld worden aan natuurlijke UV-straling. Voorbeelden hiervan zijn de volgende.

  • Gevels van gebouwen, zoals het binnenoppervlak van isolatieglas in bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, restaurants en hotels.
  • Personenvervoer zoals schoolbussen, treinen, pendelbussen of scheepsbeglazing.
  • Gedeelde buitenruimtes zoals bushaltes en schermen in dierentuinen.

Duurzaam glas

Pilkington SaniTise is verkrijgbaar in meerdere kleuren, diktes en afmetingen. De pyrolytische coating gaat net zolang mee als het glas zelf. Het product kan met standaardtechnieken worden gehard, gelamineerd, gebogen en verwerkt in isolatieglas. Het glas is bestand tegen diverse commerciële reinigingsproducten, mechanische en chemische beschadigingen en corrosie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.