Nieuws
ziekteverzuim

Een werknemer mag niet op het werk verschijnen omdat hij of zij in quarantaine moet door een mogelijke besmetting met het coronavirus. Steeds meer glasbedrijven worden ermee geconfronteerd. Maar de werkgever moet toch het loon doorbetalen, ook als de werknemer niet thuis kan werken. Tegelijkertijd loopt de werkgever er tegenaan dat de verzuimverzekering niet uitkeert. Dit probleem groeit explosief nu veel mensen de corona-app gebruiken. Want ook als iemand na een melding via de corona-app negatief getest wordt, moet die toch tien dagen in quarantaine blijven. Toch?

Omdat veel bedrijven door de ‘corona-bomen’ het bos niet meer zien, geven we in een artikel in Glas in Beeld antwoord op veel voorkomende Covid-vragen uit de praktijk van het glasbedrijf. We baseren onze antwoorden op enkele erkende sites, zoals die van de Rijksoverheid en het RIVM. Het Protocol Samen Veilig Doorwerken voor de sectoren Bouw en Techniek is eveneens belangrijk. De site van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland, kortweg AWVN, geeft ook duidelijk antwoord over quarantaine gerelateerd verzuim. Verder laten we enkele werkgevers aan het woord over hoe zij in hun glasbedrijf omgaan met corona in de praktijk. Michael Huis van AGC, Yvonne de Veer van Van der Ham Glas, Gerrit van Noordenne van de Van Noordenne Glasgroep en Willy Swinkels van Swinkels Glas geven hun mening.

Glas in Beeld #6 december 2020 verschijnt op dinsdag 15 december. Nog geen abonnee? Neem hier een proefabonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.