Nieuws
Scheuten

Onder de titel ‘Gelaagd glas: Welk voordeel voegt u toe aan uw isolatieglas?’ en de hashtag #glasvoordelen start Scheuten een mediacampagne. Dit om extra functionaliteiten van glas meer onder de aandacht van het algemene publiek te brengen, naast de al uitstekende isolatiefunctie. De focus ligt daarbij op het promoten van vier voordelen van gelaagd glas op het gebied van geluidswering, inbraakwerendheid, letselveiligheid en UV-bescherming. Dit gebeurt onder meer via een voorlichtingsanimatie, die gericht is op eindgebruikers in de private sector.

Scheuten voert wel vaker niet-technische boodschappen van educatieve aard richting eindgebruikers via met name social media. Maar nog niet eerder is zo’n integrale campagne via diverse media gestart. De campagne gaat dit hele jaar actief lopen.

Voorlichtingsvideo

Raymond Poulssen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij Scheuten licht de mediacampagne toe. ‘Een voorlichtingsvideo vormt het belangrijkste bestanddeel van deze campagne. Die wordt ondersteund met materiaal dat we al een tijd beschikbaar hebben voor eindgebruikers op het gebied van glasfunctionaliteiten en hun voordelen. Deze hulpmiddelen maken de bekendheid en keuze voor deze voordelen een stuk gemakkelijker. De consument denkt daar niet na over en wordt daar vaak ook niet toe aangezet of geïnformeerd. Op onze voorlichtingspagina komen al deze elementen samen. Natuurlijk de voorlichtingsanimatie zelf maar ook per voordeel uitgebreide detailinformatie. Dit is inclusief een geluidstool, om het effect van geluidswerend glas te kunnen horen, en diverse voorlichtingsfolders en films.’

Eindgebruikers profiteren

Verspreiding vindt onder meer plaats via social media, persberichten, nieuwsbrieven en de website van Scheuten. ‘Door de voordelen van extra functionaliteiten van bijvoorbeeld gelaagd glas bekend te maken’, vervolgt Poulssen’, profiteert het héle kanaal van meer tevreden klanten en meer toegevoegde waarde. Wij nodigen dan ook alle partijen in het bouwkanaal uit om de voorlichtingsvideo en -materialen vooral ook zelf in hun eigen communicatie te gebruiken. We gebruiken de hashtag #glasvoordelen om deze kennis te helpen verspreiden onder zoveel mogelijk consumenten. De voorlichtingsfilm is hiervoor als download beschikbaar voor geïnteresseerden en kan ook via de YouTube link worden gedeeld en op social media kanalen en websites worden ingevoegd. De campagne wordt verder ondersteund met roll-up banners, naar wens met eigen bedrijfslogo voor mede-deelnemers, en speciale campagnebrochures, besluit Poulssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.