Nieuws
Glas
Kunststof serre

Glasherstelbedrijven lopen in de praktijk vaak tegen onbegrip aan wanneer ze bij schade aan kunststof overkappingen, balustrades, serres en douchecabines aangeven dat het beter is voor vlakglas te kiezen. Glas is duurzamer, krasbestendiger, beter bestand tegen hitte en eenvoudiger te reinigen dan kunststof en ook nog eens circulair. Maar acrylaat (Plexiglas) en polycarbonaat (Lexan) zijn toch veel transparanter en goedkoper dan vlakglas? En aan de (onder)constructie worden toch veel minder eisen gesteld dan constructies met het zwaardere glas?

In het dossier ‘Glas vs kunststof’ zetten we van beide materialen de voors en tegens op een rij. Ook nemen we de normen onder de loep. Want als het om tijdelijke oplossingen gaat zijn overkappingen veelal van kunststof, maar wie een permanent en optimaal resultaat wil, kiest beter voor vlakglas. Of toch niet?

In de nieuwe Glas in Beeld (#1 – februari 2021) die deze week verschijnt, leest u het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Expertwebinar

Op 18 maart besteden we uitgebreid aandacht aan dit onderwerp in het Expertwebinar ‘Glas versus kunststof’ waar u vanaf 12.30 uur kosteloos aan kunt deelnemen. Willy Swinkels van het gelijknamige glasherstelbedrijf verzorgt de inleiding en Joris van Vleuten van Peutz Geveltechniek en Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas zijn de sprekers. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.