Nieuws
schakelbaar glas

AGC Glass Europe zet Halio schakelbaar glas voortaan zelf op de markt en niet meer via een joint-venture met Kinestral Technologies. Kinestral is ontwikkelaar en fabrikant van het elektrochroom glas. De twee bedrijven gaan nu een commercieel partnerschap aan. AGC zet de samenwerking voort door de schakelbare glastechnologie van Kinestral in zijn productgamma te integreren. De joint venture Halio is ontbonden.

‘De markt voor slim glas is een interessante en groeiende sector’, zegt Jean-François Heris, Senior Executive Officer van AGC en Voorzitter van AGC ‘s Building and Industrial Glass Company. ‘Het aanbieden van de meest geavanceerde smart-tinting oplossingen aan onze klanten is de beste en meest inspirerende manier om deel te nemen aan de toekomst. Het nieuwe commerciële partnerschap zal ons in staat stellen om onze klanten beter te helpen. Dit door dichter bij hun behoeften te staan en om de voordelen van AGC’s unieke expertise in high-end glasoplossingen op de markt te brengen. De organisatorische veranderingen die we nu hebben doorgevoerd, zullen onze partners sneller en directer toegang geven tot de innovatieve Halio-technologie.’

Dynamisch of slim glas

Met schakelbaar glas, ook wel dynamisch of slim glas genoemd, is het mogelijk de lichtdoorlatendheid van een glazen gevel te veranderen. Zo is het mogelijk de kleur, lichtintensiteit en warmtedoorlatendheid van een façade aan te passen. Bijvoorbeeld om dynamisch in te spelen op de weersomstandigheden. Er zijn meerdere oplossingen op de markt, waaraan we vaker aandacht hebben besteed (zie o.a. GiB #3 – juni 2017). Maar er zijn nieuwe producten op komst die een nog betere performance claimen. 

Volgens Frost & Sullivan heeft de technologie van schakelbaar glas het potentieel om door te breken in een breed scala aan markten. Volgens dit adviesbureau op het gebied van groeimarkten is de gevelsector hiervan een belangrijke. Een dynamische buitengevel draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en reduceert de benodigde hoeveelheid energie voor verwarming en koeling. De bekendste oplossingen zijn elektrochroom glas, thermochroom glas en liquid crystal. 

Halio schakelbaar glas

Halio valt onder de eerste groep. In minder dan 3 minuten verandert het schakelbaar glas van tint. Door van licht naar donker kan het glas tot wel 97 procent van de zonnewarmte tegenhouden. Het is volledig neutraal en transparant en het is mogelijk om warmte te behouden of koeling te verminderen dankzij de tinting. ‘Het leveren van innovatieve nieuwe producten zoals Halio onderstreept AGC’s betrokkenheid bij innovatie in de gebouwschil. De aangekondigde veranderingen zullen ons helpen om dit doel te bereiken’, besluit Heris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.