Nieuws
FINEO

Evers & Evers Glas is officieel partner geworden van FINEO, gekwalificeerd om dit vacuümglas te verwerken. Het innovatieve glas van AGC Glass Europe wordt steeds vaker toegepast, met name daar waar voor hoogwaardig isolerend dubbel- of driedubbelglas onvoldoende ruimte is in de bestaande kozijnen. ‘Glas heeft zich ontwikkeld van enkel naar gewoon dubbelglas, toen HR++ beglazing en daarna triple glas. FINEO is de volgende stap in die ontwikkeling’, zegt Marcel Evers van het glasbedrijf uit Helmond.

FINEO vacuümglas is sinds drie jaar op de markt. Het glas heeft een minimale opbouw van twee glasbladen van elk minimaal 3 millimeter, waarvan er één is voorzien van een Low-E coating. De vacuüm spouw is 0,1 millimeter breed. Gelijkmatig over het glas verdeelde micro-spacers voorkomen dat de glasplaten contact maken. FINEO behoudt zo zijn hoge isolatiewaarde. Het glas heeft een met tripleglas vergelijkbare thermische isolatiewaarde (Ug) van 0,7 W/m2K. ‘En dat’, zo vertelt Evers, ‘terwijl het veel minder dik is, ongeveer een kwart, met ongeveer de helft van het gewicht. Wordt het glas als ‘hybride’ product gebruikt voor het maken van isolatieglas dan is zelfs een Ug van 0,4 W/m2K haalbaar.’ 

FINEO circulair

‘Naast de uitzonderlijke thermische isolatie is ook de verbeterde geluidsdemping een meerwaarde van het glas’, voegt Suzanne Evers toe. ‘FINEO geeft daarnaast meer natuurlijk licht binnenshuis, het glas laat 15 procent meer daglicht door dan triple glas. Het glas is uiterst dun, vanaf 6,7 millimeter totale dikte, en kan worden geïnstalleerd in ieder kozijntype. Ook dragen we met het glas bij aan de circulaire economie. Daarbij gaat het niet alleen om het besparen van energie dor toepassing van het glas. De materialen die voor onze vacuüm isolerende beglazing worden gebruikt zijn milieuvriendelijk, loodvrij en 100 procent recyclebaar.’

Op de foto Suzanne en Marcel Evers met achter hen (links) Stefan Lips (Sales Director Fineo Europe) en Eddy Ligtenbarg (Synergie Glas – FINEO importeur).

Lees op onze site alle berichten over FINEO en ook over andere aanbieders van vacuümglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.