Nieuws
productielijnen

Het is booming in de glassector. Na het afstoten van de vestigingen door de grote vier is het gat dat is achtergebleven al lang ingevuld door de (kleine) zelfstandigen. Kochten zij in eerste instantie hoofdzakelijk stand-alone bewerkingsmachines, de laatste jaren valt de keuze op volledige productielijnen. We konden in Glas in Beeld al eerder verslag doen van de investeringen door bedrijven als Van der Ham Glas en XL Glas. Maar daar zijn er inmiddels vele bijgekomen. Een trend?

Pieterman Glastechniek is marktleider in Nederland en België. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar in ons land complete lijnen verkocht aan bedrijven als Timmermans Hardglas (Hardenberg) en Planeffect (Geldermalsen). En bij onze zuiderburen aan onder meer Glaswerken Vanheertum (Turnhout) en Glaswerken Dresselears (Sint-Niklaas). Commercieel Manager Robèrt Rommers is een bekende in glasland en bezoekt namens Pieterman al bijna vijftien jaar vele accounts en prospects. Hij ziet de vraag toenemen, de prijs van grondstoffen en eindproducten stijgen en bovenal het aantal handjes aan de machines (en op de bouw) alsmaar schaarser worden. ‘Het is echt een enorme vlucht. Installeerden we voorheen voornamelijk stand-alone snijtafels, nu hebben we dagelijks werk aan automatisering en logistiek. Klanten vragen complete oplossingen.’

In de nieuwe Glas in Beeld (#3 – juni 2021), lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.