Nieuws
UL-product Lens

Guardian Glass is de eerste floatglasfabrikant met UL-product Lens-certificering voor drie wereldwijde productcategorieën: ongecoat floatglas, sputter (vacuüm) gecoat floatglas en UltraMirror-producten. Bij het gecoate glas gaat het om SunGuard- en ClimaGuard-producten. UL-certificatie geeft toegang in de VS en Canada maar is ook wereldwijd een begrip.

Consumenten- en industriële producten moeten aan een breed scala aan technische voorschriften voldoen om de markering van Underwriters Laboratories (UL) te behalen. Een product met het UL-teken voldoet aan de Noord-Amerikaanse vereisten. UL wordt veelal beschouwd als het equivalent van de markering die in de Europese Unie de CE-markering wordt genoemd. UL is echter geen wettelijk verplichte markering maar een vrijwillige certificatie. Producten met UL-product Lens-certificering worden doorgaans terug te vinden in SPOT. Dat is een productdatabase met duurzame oplossingen voor architecten, fabrikanten, retailers en professionele inkopers.

UL-product Lens: meer transparantie

Het Product Lens-programma van UL is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van architecten en ontwerpers die op zoek zijn naar meer transparantie gedurende de hele levenscyclus van een bouwproduct. Guardian kan klanten nu gegevens aanbieden die door derden zijn gecertificeerd op basis van een vastgesteld beoordelingschema. ‘Zo kunnen we hen helpen te voldoen aan de strikte vereisten voor groen bouwen, zoals LEED v4.1. Klanten kunnen met de Product Lens-certificering voor Guardian Glass-producten weloverwogen beslissingen nemen op basis van geloofwaardige informatie die transparant en gemakkelijk te begrijpen is’, aldus Guardian.

Volgende stap met UL-product Lens

‘De teams van Guardian in Afrika, het Midden-Oosten en India hadden al eerder samengewerkt met UL. Dit om de Product Lens-certificering te behalen voor glasproducten die in die regio’s worden vervaardigd.’ Dat zegt Coleen Dykstra, Guardian Glass Global Product Stewardship Manager. ‘Op basis van ons Market-Based Management Framework hebben we nu de volgende stap gezet. We hebben onze Cradle-to-Cradle-certificeringen in de Europese regio uitgebreid en onderbouwd. Zo hebben we UL Product Lens-rapporten kunnen creëren in deze drie wereldwijde productcategorieën.’

Hele levenscyclus in kaart

UL-product Lens-certificering voegt volgens Guardian context en duidelijkheid toe door meer transparantie te bieden gedurende de hele levenscyclus van het product. Deze certificatie komt bovenop andere, reeds bestaande wereldwijde duurzaamheidstools. Dit zijn onder meer productspecifieke milieuproductverklaringen (EPD) en de Guardian duurzaamheidscalculator. Dykstra: ‘Het maakt nog eens duidelijk hoe toegewijd we zijn om onze klanten volledig te ondersteunen. Juist bij hun streven naar het ontwerpen en bouwen van innovatieve, groen gecertificeerde gebouwen.’

Ga voor meer informatie naar de Product Lens-pagina UL Spot. Meer informatie over duurzaamheid van Guardian Glass is hier te vinden. Onze eerdere berichten over Guardian lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.