Nieuws
spiegels

Fenzi brengt een spiegelverf op waterbasis op de markt. Met de ontwikkeling van Duralux Water Based is er volgens Fenzi nu een compleet assortiment loodvrije, verzilverende spiegelverven met extreem lage VOS-emissies beschikbaar. En dat, aldus Fenzi, met behoud van hoogwaardige reflecterende, veiligheids- en chemische weerstandseigenschappen, cruciaal bij het verzilveren van glas. ‘Dit is een grote innovatie in spiegels gericht op spiegelfabrikanten, verwerkers, eindgebruikers en het milieu.’

Chemieproducent Fenzi Group zet zich al langer in voor producten met een zo laag mogelijke milieu-impact en zo weinig mogelijk vluchtige organische stoffen. Die aanpak sterkt zich nu ook uit tot de businessunit spiegelproductie.

Pionier in spiegels

Sinds 1941 is Fenzi een pionier op het gebied van oplossingen in de productie van spiegels, waarbij het gelijke tred houdt met en vaak anticipeert op veranderingen in de industrie. De eerste spiegels waren voorzien van een enkele of dubbele laag zilver/koper rugverf en later gebeurde dat op aluminiumbasis. In de jaren 70 ontwikkelde Fenzi nieuwe verven op basis van ‘thermohardende’ harstechnologie, wat de duurzaamheid van spiegels aanzienlijk verbeterde. De doorbraken gingen door in de jaren negentig met kopervrije technologie en de ontwikkeling van loodvrije verfsystemen, waardoor spiegels veel milieuvriendelijker werden. 

Eenvoudige productie

De volgende stappen waren het reduceren van de VOS-gehaltes en het formaldehydevrij maken van de spiegelverven. ‘Tot op de dag van vandaag bekleden we een leidende positie, met eersteklas fabrieken in Italië, België en China, een R&D-team en moderne laboratoria voor geavanceerd onderzoek. Met Duralux Water Based zetten we nu die grote volgende stap.’ Het VOS-niveau van Duralux Water Based is volgens Fenzi vijf keer lager is dan de marktstandaard. De verf is gebruiksvriendelijk en kan in één laag worden opgebracht op de meeste bestaande spiegellijnen die gebruik maken van de bekende ‘gordijn- of spuitapplicaties’. Volledig loodvrij, geschikt voor gebruik op kopervrije spiegels.

Lees al onze berichten over Fenzi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.