Nieuws
glasdocumentaire

De opnamen voor de glasdocumentaire ‘De Wereld van Glas’ zijn gestart. Freelance hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld heeft dinsdag in het Depôt Boijmans van Beuningen, winnaar van de Glas Award 2021, zijn visie gegeven op de ontwikkeling van vlakglas. Verder zijn deze week onder meer opnamen gemaakt bij AGC Glass in Brussel, OnderhoudNL Sector Glas, Van der Ham Glas in Oss en Baka Glass in Lijnden. De belangstelling om gesponsord deel te nemen aan de documentaire zijn dusdanig positief dat de producent overweegt een tweede aflevering te maken. Hiervoor kunnen bedrijven zich nog aanmelden.

De Verenigde Naties heeft 2022 uitgeroepen tot het Jaar van Glas. Reden voor tv-producent Myopenmedia daarop in te spelen met een glasdocumentaire. ‘De Wereld van Glas’ dat vanaf het eerste kwartaal van 2022 wordt uitgezonden op Videoland, RTL7 en RTLZ. De documentaire laat ondernemingen zien die alles met glas te maken hebben en dit in het breedste zin des woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn de volgende.

 • De geschiedenis van glas in Nederland
 • Educatie en Inspiratie
 • Innovatie
 • Het handwerk (oude ambacht)
 • Bioglas
 • Glasvezel
 • Vlakglas – Projecten en Bouw
 • Glaskunst
 • Het jaar van het glas 2022
 • Industrie
 • Kassenbouw

Investering waard

Myopenmedia is op zoek naar glasbedrijven die willen deelnemen aan de tweede aflevering van De Wereld van Glas. Deze deelname aan de glasdocumentaire is niet gratis: de tv-producent berekent manuren voor de nieuwsredactie, de cameraploeg en de montage. Maar daar staat volgens Creatief Directeur John Kerster veel tegenover. ‘Is een bedrijf geïnteresseerd en door ons geselecteerd, dan begeleiden wij het volledig in het traject naar de uitzending. Een bedrijf krijgt daarnaast voor de uitzending twee zogenaamde appetizers, teasers, om in te zetten via z’n socials, denk dan aan LinkedIn en Facebook. Ondernemers en organisaties kunnen op deze manier de uitzending promoten en aankondigen binnen hun eigen netwerk.’

Glasdocumentaire zelf gebruiken

De Wereld van Glas zal na de uitzending op voornoemde kanalen een jaar lang te zien op verschillende video on demands platvorms. De sprekers krijgen het materiaal na afloop rechtenvrij aangeleverd voor eigen gebruik. Kerster: ‘Belangrijk is wel dat het gaat om het delen van kennis. Het moet geen advertorial worden, daarvoor is deze glasdocumentaire niet het juiste medium.’

Bent je ondernemer met liefde voor glas en heb je een goed verhaal? Neem dan contact op via j.kerster@myopenmedia.nl (06 23 89 70 04).

Lees alles over de ontwikkeling van vlakglas op onze site en bestel het E-Book met glasinnovaties in onze shop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.