Nieuws
glassubsidie

Per 1 januari 2022 verhogen de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Dit heeft ook gevolgen voor isolatieglas. De subsidie op glas is met ongeveer 50 procent verhoogd. Vereniging van Eigenaars (VVE’s) kunnen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor subsidie op isolatie.

Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en Koninklijke OnderhoudNL Glas hebben het afgelopen jaar meerdere constructieve gesprekken gevoerd met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onderwerp: de ISDE-subsidie en dan specifiek isolatieglas. Mede door deze gesprekken is het de twee organisaties gelukt het subsidiebedrag per 1 januari behoorlijk te laten verhogen.

Subsidie op glas

De subsidieverhogingen zijn de volgende.

HR++ glas: van 35 naar 53 euro per vierkante meter
Triple glas: van 100 naar 150 euro per vierkante meter

Ook is het minimum aantal vierkante meter glas om in aanmerking te komen voor subsidie verlaagd van 10 naar 8 vierkante meter.

Stelling van de maand

De verhoging met 50 procent is mooi maar de subsidie op isolatieglas is nog steeds te laag. Ben je het eens of oneens? Vul de poll in rechts op onze homepage!

Lees meer over de mogelijkheden van isolatieglas op onze site.

4 reacties op “Subsidie op glas per 1 januari met 50 procent verhoogd

 1. Wyno Peeters schreef:

  Let op:
  ISDE subsidie op glas is alleen mogelijk in combinatie met een andere isolatiemaatregel zoals dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie of bij de aanschaf van een (hybride) warmtepomp of zonneboiler.
  Info ISDE subsidie: https://www.isde.nl/
  Op https://www.isde.nl/ staat ook een makkelijke tool om de hoogte van de ISDE subsidie te berekenen voor je klant.

 2. Rob Mellink schreef:

  Vacuumglas staat ondanks de zeer lage Ug-waarde niet in de subsidie lijst, klopt dit?

 3. Clara schreef:

  Vanaf 2023 kan je ook subsidie aanvragen voor alleen isolatieglas. Dat is echt top. Meer informatie heb ik hier gevonden: http://www.isde-subsidie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.