Nieuws
kogelwerend glas

Het is het Duitse Sedak gelukt kogelwerend glas op groot formaat te produceren én te buigen. Veiligheidsglas wordt alsmaar meer toegepast en op steeds groter formaat. Ook de uitzonderlijke functies, zoals kogel- en explosiewering, komen steeds vaker voor. Het kogelwerend glas is er tot 3,6 x 20 meter.

Allround bescherming’, noemt het Duitse Sedak z’n jongste innovatie. Als enige fabrikant tot nu toe heeft Sedak kogelwering en buigen gecombineerd. Het bedrijf heeft twee verschillende lijnen in haar portfolio: het isolatieglas sedak isosecure en het enkelvoudige gebogen glas sedak secuprotect. Het glas heeft een straal van minimaal 1 meter. Het kogelwerend glas is splintervrij en leverbaar tot een formaat van maximaal 3,6 x 20 meter.

Kogelwerend glas conform DIN EN 1063

Het glas is als thermisch gehard veiligheidsglas gecertificeerd volgens DIN EN 1063. Het is  industrieel gebogen en dus statisch bruikbaar. ‘Beide buitenoppervlakken zijn altijd gemaakt van glas’, zegt Sedak over het glas. ‘Dat er aantrekkelijker uitziet en gemakkelijker te reinigen is dan conventionele oplossingen met film op één van de buitenoppervlakken. De isolatieglasunit bevat dus geen polycarbonaat en zorgt zo voor een betere brandbeveiliging. Net als bij de platte varianten zijn beide gebogen versies gecertificeerd, sedak isosecure van BR 2 NS tot de hoogste kogelwerendheidsklasse BR 7 NS. Als kogelwerend laminaatsysteem is sedak secuprotect ook gecertificeerd voor de klasse BR 7 NS. Door de symmetrische opbouw biedt het gelamineerd kogelwerend glas zelfs van twee kanten zekerheid.’

Lees meer over de bijzondere innovaties van Sedak op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.