Nieuws
Basisbegrippen Vlakglas

Een Low-E coating kaatst de warmte naar binnen terug. Vandaar dat een dergelijke coating zich bevindt op positie 3 van isolatieglas. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de wijze van plaatsen van het glas? Deze casus komt aan bod tijdens de cursus Basisbegrippen Vlakglas, te volgen in de Online Bouw Academie. Ontwikkeld voor iedere professional die in de praktijk te maken krijgt met vlakglas.

De cursus is bestemd voor wie nieuw instroomt in de aannemerij en glassector, maar is ook interessant voor wie al langer actief is in de bouw en meer over de mogelijkheden van vlakglas wil leren. Adviseur en docent Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat en kun je eenvoudig doorstromen naar de klassikale cursus Basiskennis Glas van Kenniscentrum Glas.

Vijf modules Basisbegrippen Vlakglas

In Basisbegrippen Vlakglas maak je kennis met de belangrijkste begrippen uit de wereld van vlakglas. De online cursus is op het niveau van basisberoepsopleiding (niveau 2) en bestaat uit vijf modules met telkens een aantal lessen.

  • Glassoorten
  • Veiligheidsglas
  • Technische termen
  • Bouwregelgeving en glasnormen
  • Glas plaatsen

Online Bouw Academie

Online Bouw Academie verzorgt door specialisten geschreven cursussen voor verschillende vakgebieden binnen de bouwbranche. De academie is een samenwerking tussen Eisma Bouwmedia en BouwProfs. Als abonnee van Glas in Beeld krijg je korting op de cursussen.

1 reactie op “Basisbegrippen Vlakglas online cursus

  1. Roman Abrahams schreef:

    Wat een achterhaalde inleidende tekst. Ja een Low-E coating reflecteert de infrarood warmte, maar het maakt voor de werking en isolatiewaarde niet uit of die op positie 3 (spouwzijde binnenruit) of positie 2 (spouwzijde buitenruit) zit. De warmte wordt evengoed gereflecteerd. In veel situaties zoals bij brandwerend glas moet je hem wel op positie 2 zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.