Nieuws
Peutz

Peutz bouwt een nieuw Laboratorium voor Brandveiligheid op Bedrijvenpark Laarakker aan de A73 in Noord-Brabant. Het bestaande laboratorium in Molenhoek is te klein om aan de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen. De bouw start in het eerste kwartaal van dit jaar. Peutz neemt het nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid het eerste kwartaal van 2023 in gebruik.

Ir. Mathijs van de Vliet en ir. Joris van der Vleuten van Peutz Geveltechniek zijn lid van de redactieraad van Glas in Beeld. Zij schrijven in de rubriek Goed Fout regelmatig over schades in glasgevels en glasdaken en de oplossingen daarvoor.

Toegenomen vraag

De vraag naar gecertificeerde brandtesten is de laatste jaren sterk toegenomen. Een goede brandveiligheid vraagt om aantoonbaar betrouwbare oplossingen. Om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen realiseert Peutz een volledig nieuw laboratorium voor brandveiligheid. Het raadgevend ingenieursbureau grijpt de nieuwbouw aan om technische installaties te moderniseren. ook wil het de activiteiten uitbreiden en logistieke verbeteringen van de processen doorvoeren. De locatie aan de A73 biedt bovendien een goede bereikbaarheid voor klanten en toeleveranciers uit binnen- en buitenland.

Inspelen op ontwikkelingen

De bouwstoffenmarkt is sterk in ontwikkeling. Diverse grote incidenten, waaronder de brand in de Grenfell Tower en de flatbrand in Milaan, hebben de noodzaak van betrouwbare brandveiligheidsoplossingen aangetoond.  Om op de gegeven brandveiligheidsrisico’s te reageren is sprake een continue aanscherping van brandveiligheidseisen. Daarbij vormt het testen en certificeren van producten een belangrijke schakel in de keten. De bouw heeft ook een grote duurzaamheidsopgave waarin bio-based en gerecyclede materialen een belangrijke rol spelen. Dagelijks worden nieuwe innovatieve producten op de markt geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van deze materialen spelen brandtesten een cruciale rol. Peutz versterkt met dit nieuwe, goed geoutilleerde laboratorium haar positie in de markt en sluit nog beter aan bij de behoefte van haar klanten.

Accreditatie en CE-markering

Het Laboratorium voor Brandveiligheid is voor diverse bepalingen geaccrediteerd en aangewezen als notified body. De testresultaten uit het bestaande en nieuwe laboratorium zijn in heel Europa geldig en tevens bruikbaar voor het verkrijgen van een CE-markering.

Meer dan 25 jaar

Het eerste laboratorium voor Brandveiligheid dat Peutz exploiteerde dateert van eind jaren ’90 en bevond zich in Roermond. In 2013 is er een nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid gebouwd in Molenhoek. De capaciteit werd vergroot en er kwamen extra functionaliteiten bij, waardoor Peutz naast genormaliseerde testen ook testen op maat uit kon voeren. Bovendien kwam er een speciale testruimte voor brandmeld-, watermist-, sprinkler- en aerosol(blus)systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.