Nieuws
MaterialDistrict

Je zou bijna hopen dat er toch nog een glasproducent is die de handschoen oppakt. Ook al is het kort dag om alsnog deel te nemen aan MaterialDistrict, volgende week in Utrecht, vlakglas zou toch niet mogen ontbreken? Het evenement in de Werkspoorkathedraal zet vol in op de circulaire economie, energietransitie en wellbeing. Daar heeft ‘onze’ sector de meest innovatieve producten en oplossingen voor. Toch?

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: het enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving is terug, met een nieuwe locatie. Met 125 exposanten, een tentoonstelling met 250 materialen en een lezingenprogramma staat MaterialDistrict Utrecht van 5 tot en met 7 april 2022 weer bol van de materiaalinspiratie. Maar in de lijst met exposanten is vlakglas helaas niet terug te vinden. Klein lichtpuntje: op woensdag de lezing van Reinier Bosch van Solarix over PV-gevelpanelen in gekleurd glas. Kennismaken met innovaties in vlakglas? Bestel het E-book in onze shop.

Antwoord op circulariteit

Hoe kun je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of opwekken met slimme materialen? MaterialDistrict Utrecht (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt en antwoord geeft op de belangrijkste vragen op weg naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving.

Nieuwe locatie

Waar het evenement voorheen plaatsvond in Rotterdam Ahoy, is MaterialDistrict voor deze editie verhuist naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit stond al gepland voor de editie van 2021, die helaas vanwege Covid-19 niet heeft kunnen plaatsvinden. De Werkspoorkathedraal is een immense industriële werkloods en een unieke locatie waar het bruist van de creativiteit en innovatie.

MaterialDistrict Innovation Fund

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie. Dit is een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen. Alle 250 geselecteerde materialen van de jaarlijkse expositie vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

Lezingenprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar lezingenprogramma. Gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van vijftig sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Bezoeken

De 15e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 5 tot en met 7 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 6.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 m2 oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Tentoonstellings- & Decorbouw en Meubel- & Interieurbouw.

Openingstijden

Dinsdag 5 april, 10:00-18:00 uur

Woensdag 6 april, 10:00-18:00 uur

Donderdag 7 april, 10:00-17:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.