Nieuws
Energie
Niels Schreuder

‘Hoe wrang ook, als er iets goeds voort kan komen uit de huidige situatie in de wereld dan is het de versnelde verduurzaming van de gebouwde omgeving’. Deze veelgehoorde stelling over energie en prijsstijgingen geeft in een paar woorden de kansen weer, voor de bouw in z’n algemeenheid en de glassector in het bijzonder. Maar tussen die woorden door, of erachter, schuilen veel onzekerheden. In Glas in Beeld zetten we de kansen en bedreigingen op een rij.

Het consumentenvertrouwen is lager dan ooit, de gas- en glasprijzen stijgen met tientallen percentages. De smelters lobbyen op de hoogste Europese niveaus om te benadrukken hoe urgent de toelevering van gas is voor de sector. Ondertussen wordt het glasbedrijf ‘in de straat’ geconfronteerd met toeslagen op energie. Ook oplopende levertijden en discussies met afnemers over gemaakte prijsafspraken zijn er volop. Aan de andere kant is er subsidie op glas en neemt verduurzaming een vlucht. We vragen Niels Schreuder hoe hij over de huidige situatie denkt. Zijn ‘drie petten’ maken dat hij de markt overziet. Hij is werkgroep voorzitter bij Glass for Europe, Public Affairs & Communication Manager bij AGC en voorzitter van Vakgroep GLAS.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#2 – april 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.