Nieuws
glaszetter

Het Horizon College te Heerhugowaard start in september dit jaar de MBO opleiding Glaszetter. Hiermee is het Horizon College de derde school in Nederland waar leerlingen deze opleiding kunnen volgen. Erkende leerbedrijven kunnen leerlingen aanmelden. Het ROC in Nieuwegein startte vorig jaar september als eerste school met de opleiding Glaszetter. Aankomende september zal ook bij Scalda Goes de opleiding starten.

Als glaszetter ga je aan de slag in het glasbedrijf in je eigen regio. Je werkt daar met verschillende beglazingssystemen en leert alles wat daarbij komt kijken. Je plaatst daarnaast nieuw glas en herstelt glasschades.

Beglazen gebouwen

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met alle aspecten van het beglazen van gebouwen en het onderhoud aan beglazingssystemen. Je vertaalt een opdracht en verzamelt materialen en gereedschappen, je controleert de maatvoering en maakt het kader klaar voor beglazing. Dan plaats je enkel, dubbel- en speciaal glas in bestaande en nieuwe kaders. Je ruimt daarna je werkplek op, reinigt gebruikte materialen en voert afval af. Uiteindelijk lever je het werk op en ben je verantwoordelijk voor afwijkingen van de oorspronkelijke opdracht.

Voor meer informatie zoals toelating en kosten kan je terecht op de websites van de drie scholen: Horizon College, ROC Nieuwegein en Scalda te Goes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.