Productnieuws
glazen velbeveiliging

De nagenoeg onzichtbare glazen valbeveiliging VisioNeo van Warema verbindt elegante veiligheid met design. Je integreert dit Frans balkon in vele zonweringsoplossingen, zoals rolluiken, buitenjaloezieën of kozijnscreens. Warema heeft nu ook een glazen valbeveiliging beschikbaar voor de opbouwrolluiken NA-RO met revisie. Verder meldt het bedrijf noviteiten bij de horren, bij de uitvoering met kunststof-aluminiumkozijnen en bij de minimale glasafmetingen.

Doordat hij geheel uit glas is gefabriceerd, vervangt de glazen valbeveiliging VisioNeo Sun van Warema op stijlvolle wijze borstweringen en roosters bij ramen die tot de vloer reiken. Het uiterlijk maakt een harmonische integratie in de architectuur van de gevel mogelijk. Naast de hoge veiligheid is ook een optimale daglichtbenutting volgens Warema gegarandeerd met dit Frans balkon.

Veiligheid en comfort

De reeds in de fabriek door Warema in de geleiderails van de zonwering geïntegreerde glasbevestigingen zorgen voor een snelle en ongecompliceerde inbouw. Er zijn geen schroefverbindingen in het zicht en dat verstrekt de minimalistische indruk. De glazen ruit zit direct achter de geleider van de buitenjaloezieën, rolluiken of kozijnscreens, zodat je hem probleemloos tot op de vloer omlaag beweegt. Zo maakt een bewoner volop gebruik van de bescherming tegen hitte, verblinding en inkijk.

Rolluiken en kozijnscreens

Je integreert VisioNeo Sun kan in alle zonweringsoplossingen van Warema. Maar er is nu ook een uitvoeringsvariant verkrijgbaar voor de nieuwbouw-opbouw-rolluiken NA-RO met revisie binnen. Het gebruik van de geleiderail voor het voorbouw-rolluik vereenvoudigt de planning en de montage aanzienlijk. Warema heeft het programma kozijnscreens met twee nieuwe geleiderails uitgebreid. Eén oplossing is geschikt voor kleinere formaten, wanneer de geleiderail niet volleidg is opgenomen in het pleisterwerk. Er is voor de revisie van de doekassen geen voorste kamer meer nodig, dus viel die weg ten gunste van een aantrekkelijker uiterlijk. Bij de easyZIP-geleiding kan de geleiderail max. 14 mm worden verwerkt in de gevel. Hierdoor is een harmonischer gevelaanzicht mogelijk.

De nieuwe geleiderails zijn geschikt voor nauwe inbouwsituaties, bijvoorbeeld bij schachten of metselwerk. De vroeger nodige achterrand valt weg. Bij gebruik van de voorbouw-screen met een kast als rechtsroller liggen alle benodigde geleidevlakken onder de kast.

Horren en raamprofielen

Zowel bij VisioNeo Sun als bij de variant VisioNeo Single, zonder zonwering, integreer je nu een gedeeltelijk hor-rolgordijn. Dit beschermt betrouwbaar tegen binnenvliegende insecten, maar laat gelijktijdig een frisse lucht toe. Het gedeeltelijke hor-rolgordijn is ook bij raamconstructies met middengeleider probleemloos integreerbaar. Je kunt nu al vele raamprofielen uitrusten met VisioNeo. Dit geldt voor kunststoframen met stalen versterking, houten vensters, aluminiumkozijnen of hout-aluminiumkozijnen. Dat geldt sinds kort ook voor kunststof-aluminiumkozijnen. Daarmee beschikken de speciaalzaken over een groot aantal verschillende oplossingen. Vanaf nu realiseer je valbeveiligingen met VisioNeo Sun en VisioNeo Single reeds vanaf een minimaal glasruitformaat van 300 millimeter.

Glazen balkonbalustrade

VisioNeo is één van de talrijke Safety Solutions van Warema die de veiligheid thuis en in openbare gebouwen vergroten. Het bedrijf breidt de productfamilie nog dit jaar uit met de eerste glazen balkonbalustrade VisioNeo View.

Lees meer over Franse balkons op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.