Nieuws
VN Jaar van het Glas

De Verenigde Naties hebben 2022 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Glas. AGC wil van deze gelegenheid gebruikmaken om de rol van glas en de vele voordelen voor de samenleving te vieren. Dit door een geanimeerde reis rond het thema ‘Glas geeft vorm aan een mooiere toekomst’. De activiteiten in het kader van het VN Jaar van het Glas lopen nog geheel 2022.

Glazen bijenkorf

Het belangrijkste visuele onderdeel van deze glazen reis is een glazen gebouw, waarvan de vorm geïnspireerd is op een bijenkorf. Bijen zijn een essentieel onderdeel van ons ecosysteem en van onze toekomst. Een bijenkorf is een stevige, duurzame en inspirerende constructie. Binnen de bijenkorf zijn alle vaardigheden en talenten van de kolonie met elkaar en met de wereld om haar heen verbonden. Ze vormen zo een intelligente microstad die haar omgeving respecteert.

Magie ontdekken

In de loop van 2022 rolt AGC verschillende initiatieven uit om haar stakeholders de magische aspecten van glas te laten ontdekken en er meer over te weten te laten komen. Zo organiseert AGC evenementen voor klanten, lokale happenings en feestelijkheden op haar productielocaties. Ook is er een videocampagne op sociale media, getiteld ‘It’s a kind of Magic’.

Passie VN Jaar van het Glas

‘Bij AGC hebben de mensen een passie voor glas, een edel en duurzaam materiaal’, zegt het bedrijf ter introductie van de campagne. ‘De medewerkers delen deze passie elke dag met iedereen die, net als AGC, ziet dat de toekomst van glas inderdaad rooskleurig is. Via de campagne, met korte video’s met het personeel in de hoofdrol, krijgen de stakeholders de kans om gepassioneerde AGC-medewerkers te ontmoeten.’

AGC Nederland was hoofdsponsor van de GLASDAG die afgelopen donderdag plaatsvond. Dit eveneens naar aanleiding van het VN Jaar van het Glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.