Nieuws
CO2-arm glas

AGC Glass Europe biedt vanaf eind dit jaar een glasassortiment aan met een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk. In een persbericht zegt het concern dat het wil bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom wil het producten op de markt te brengen, die duurzame ontwikkeling bevorderen en de impact van productieprocessen op het milieu minimaliseren. AGC maakt de details van het assortiment CO2-arm glas op 20 september bekend tijdens een persconferentie op de Glasstec in Düsseldorf.

Emissies verminderen

In het kader van zijn Routekaart naar CO2-neutraliteit richt AGC zich op de overschakeling naar nieuwe technologieën. Ook duurzame grondstoffen, alternatieve energiebronnen en meer glasrecycling maken er deel van uit. Doel: zowel procesgerelateerde als indirecte emissies verminderen. Na meerdere tests en succesvolle proefproducties is AGC nu klaar voor de productie van een nieuw assortiment CO2-arm glas. De eerste bestellingen zullen tegen eind 2022 geleverd worden.

Naar CO2-neutraliteit

AGC heeft al laten weten dat het uiterlijk in 2050 CO2-neutraal wil zijn. De tussentijdse doelstelling is om de directe en indirecte CO2-uitstoot tegen 2030 met 30% te verminderen. De routekaart om dit doel te bereiken en de indirecte CO2-uitstoot te verminderen omvat een reeks maatregelen voor de komende jaren. Die zijn gebaseerd op een geïntegreerde aanpak van onderzoek en ontwikkeling. Van inkoop en productie over de volledige toeleveringsketen tot het transport. Ook het sluiten van de kringloop volgens de Cradle to Cradle benadering maakt hier deel van uit, aldus AGC.

Holistische transformatie

‘Om CO2-neutraliteit te bereiken is een holistische transformatie van onze glasproductie nodig.’ Dat zegt Davide Cappellino, President van AGC Architectural Glass Europe & Americas Company. ‘Dit strekt zich uit van het betrekken en gebruiken van duurzame grondstoffen tot het verhogen van het aandeel gerecyclede glasscherven. Ook de manier waarop we het glas smelten speelt hierbij een grote rol. Dit doen we met behulp van nieuwe technologieën, alternatieve energiebronnen en een toenemend gebruik van hernieuwbare energie. Dit alles uiteraard zonder daarbij het ontwerp en het gebruik van onze producten uit het oog te verliezen.’

CO2-arm glas

Dankzij gecombineerde maatregelen in verschillende onlangs gemoderniseerde ovens heeft de Groep de CO2-voetafdruk van een deel van haar productie weten te verkleinen. ‘Met veel trots kan ik dan ook aankondigen dat wij tegen eind 2022 onze eerste CO2-arme glasproducten zullen lanceren. Dit dankzij onze doorlopende ontwikkelingen op het gebied van koolstofvrije productie. Een cruciale mijlpaal op onze weg naar CO2-neutraliteit’, aldus Cappellino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.