Productnieuws
CAO Vlakglas

De leden van de vakbonden moeten het nog goedkeuren, maar het voorstel is duidelijk: werknemers in het glas krijgen er maandelijks bruto 200 euro bij. ‘Geen procenten, maar harde euro’s’, zegt CNV Vakmensen in een persbericht. De circa 5.000 werknemers in de vlakglassector krijgen in de nieuwe CAO een structurele loonsverhoging en een eenmalige uitkering.

De CAO Vlakglas is een landelijke CAO, waar bedrijven onder vallen die vlakglas produceren en leveren aan de bouw. De vakbonden leggen het resultaat nu voor aan de leden. ‘Iedereen krijgt dit keer hetzelfde bedrag erbij’, meldt onderhandelaar Hank Oomkes van CNV Vakmensen over het bereikte CAO-onderhandelingsresultaat met Bouwend Nederland. ‘Als je dat omrekent naar procenten, gaat het om een forse verhoging. Iemand aan het eind van schaal 4 gaat er bijvoorbeeld zo’n 9 procent op vooruit.’

Eenmalige uitkering 200 euro

De nieuwe, eenjarige CAO Vlakglas geldt vanaf 1 januari 2023. Naast de maandelijkse loonsverhoging van 200 euro krijgen de werknemers in januari ook nog een eenmalige uitkering van 200 euro. Die geldt voor werknemers die per 1 juli 2022 in dienst waren. Verder is onder meer afgesproken dat de reiskostenvergoeding per 1 januari omhooggaat naar 21 cent per kilometer. Een werkgroep gaat aan de slag met verschillende onderwerpen: alternatieve feestdagen, ploegentoeslag en de inzet van leerambassadeurs.

Alle medewerkers die onder de CAO voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) vallen, krijgen een loonsverhoging van 10,3 procent.

10 reacties op “CAO Vlakglas: 200 euro per maand salarisverhoging

 1. Idikel A schreef:

  Super aanbod. Maar met meer loon, neemt de werkdruk niet af. Wij kunnen nauwlijks personeel vinden. Waardoor de werkgevers toch gaan eisen, omdat je meer loon krijgt. Nog meer werk moet verzetten. Met meer loon heb je de problemen niet opgelost.

 2. Johannesburg schreef:

  Het gaat toch om de inflatie of niet, bijna17%.
  Het personeel die er hard voor moeten werken ,die mogen toch beloond worden of niet soms.
  Tuurlijk zal het moeilijk worden voor bedrijven in deze huidige situaties,maar ergens tussen de 10 en 15 % zullen de mensen op de werkvloer met een gerust gevoel het werk uit gaan voeren.

 3. Johannes schreef:

  Het gaat toch om de inflatie of niet, bijna17%.
  Het personeel die er hard voor moeten werken ,die mogen toch beloond worden of niet soms.
  Tuurlijk zal het moeilijk worden voor bedrijven in deze huidige situaties,maar ergens tussen de 10 en 15 % zullen de mensen op de werkvloer met een gerust gevoel het werk uit gaan voeren.

 4. Pjotre schreef:

  Johan
  Je hebt gelijk prima.

 5. Werkzaam in de glasbranche schreef:

  Zeer teleurstellend resultaat.
  Helaas wordt het gebracht als een overwinning, maar in werkelijkheid is het een teleurstelling.
  Het is natuurlijk moeilijk om een verhoging te koppelen aan een inflatie, maar dit slaat natuurlijk ook nergens op.

 6. Karel schreef:

  Zeer teleurstellend resultaat. Niet in verhouding met inflatie (en andere branches)
  Ook de wijze waarop het gebracht wordt. “Geen procenten. Harde knaken”….
  Alsof er iets “nieuws” ontdekt is..
  Harde knaken is wat je onder aan de streep overhoud… is om het even of dat d.m.v. een eenmalig bedrag is of een procentuele stijging. What’s in the name? Over de gehele breedte bezien blijven we behoorlijk ver achter….

 7. John creutzberg schreef:

  Waar niemand het over heeft, is dat de overheid hiernee het meeste wint. Die €200 bruto kost de werkgever €240 inclu sociale lasten en de werknemer houd er slechts zo’n €100 over. En de staat dus €140. Waarom onderhandelen weekgevers en vakbonden tegen elkaar en niet tegen de overheid/belastingen? De vakbonden kiezen de verkeerde tegenstander uit. Zonde.

 8. Marco schreef:

  Gewoon minimaal 10 % erbij,

 9. Antoine schreef:

  Wat een opeenstapeling van teleurstellingen. De uitkomst (het compenseert de inflatie op geen enkele manier en helemaal kijkenden naar de verhogingen in gerelateerde branches) en de manier waarop het wordt gebracht (alsof ze een schouderklopje zouden moeten krijgen voor inventiviteit ) .
  Kansloos resultaat en kan niet geloven dat dit zou zijn geaccepteerd door de meerderheid van de leden.

 10. Juan van Ginkel schreef:

  Dit zal de inflatie alleen maar verder laten stijgen, de echte oplossing is natuurlijk de belasting verlagen.
  De overheid is het probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.