Nieuws
Glas Award
Foto: Eva Bloem

Echo, het nieuwste onderwijsgebouw op de campus van de TU Delft, is genomineerd voor de Glas Award. De gevels van Echo zijn uit glas opgetrokken, waarbij in de ontwerpfase al is nagedacht over de vraag hoe de verschillende kwaliteiten van glas optimaal konden worden toegepast.

Het resultaat is een toonaangevend gebouw dat de jury nomineert vanwege ‘de innovatieve, out of the box toepassing van glas als de bepalende factor voor de constructie’.

Energieleverend

Echo is zoveel mogelijk volgens de circulaire principes ontworpen en voldoet aan de vooruitstrevende duurzaamheidsambities van de TU Delft. Het gebouw is onder andere uitgerust met zonnepanelen, effectieve isolatie en warmte-koudeopslag. Dit maakt het energieleverend. UNStudio ontwierp een rechthoekig gebouw van drie verdiepingen hoog, waarvan de middelste hoger is dan de andere twee bouwlagen. Opvallend is de dubbelhoge gevel ter hoogte van de entree. Daar is de hoge collegezaal in een vide geplaatst en loopt de verdiepingsvloer niet door. Octatube was verantwoordelijk voor engineering, constructie, productie en montage van de verdiepingshoge glazen gevels.

Uitreiking Glas Award

De vier nominaties voor de Glas Award zijn de volgende projecten.

  • Echo, Octatube
  • Q Residences, Vandaglas
  • Artist-in-residence, HDK-Architecten
  • Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale ASC, D&O Bouwglas

De leden van Vakgroep GLAS bepalen de winnaar van de Glas Award. Zij kunnen de hele maand januari hun stem uitbrengen. Naast de Glas Award reikt de vakgroep ook de Innovatie Award en de Aanmoedigingsprijs uit. De winnaars van deze prijzen zijn aangewezen door de jury. De uitreiking van de Glas Award is op 9 februari tijdens de Bouwbeurs 2023 en vindt plaats in het auditorium van de Jaarbeurs te Utrecht.

Je vindt de winnaars van alle edities van de Glas Award op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.