Nieuws
OnderhoudNL

OnderhoudNL Glas organiseert op 29 maart een bezoek aan de circulaire fabriek van GSF Glasgroep In Hilversum. Directeur Maarten Rood van isoMax, de naam van het circulaire glas, en Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas houden presentaties tijdens dit ‘glasevent’ over duurzame innovaties in de glassector.

Impact verkleinen

De productie van glas heeft een grote impact op ons klimaat voor wat betreft de benodigde hoeveelheid (schaarser wordende) grondstoffen en hoeveelheid energie die nodig is om glas te produceren. Hoewel glas zeer goed gerecycled wordt, kost ook dat veel energie. Om de genoemde impact te verkleinen is circulair glas in veel opzichten een oplossing die bijdraagt aan het behalen van klimaatdoelstellingen op alle niveaus.

Interactieve presentatie

Tijdens het event neemt Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, kennispartner van OnderhoudNL, de deelnemers mee in alle duurzame en innovatieve ontwikkelingen rondom glas. Eén van die zeer recente ontwikkelingen is bijvoorbeeld een vlakglaslijn met lage CO2-uitstoot. Na de lunch volgt er een interactieve presentatie door Maarten Rood van isoMAX over circulair glas en is er een rondleiding door het bedrijf. Het ‘glasevent’ start om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Inschrijven kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.