Nieuws
Guardian

Guardian Glass heeft bij een hercertificering opnieuw het Cradle to Cradle Bronze-niveau behaald. Dit geldt voor floatglas en de gecoate en gelaagde glasproductreeksen vervaardigd in zijn Europese fabrieken. De initiële C2C Bronze-certificering versie 3.1 voor de drie Europese productreeksen dateert van december 2019. Guardian Glass is nu ook één van de eerste floatglasfabrikanten die voldoen aan enkele van de strengere eisen van het C2C Bronze-niveau versie 4.0.

De drie productreeksen behaalden minimaal C2C Bronze-niveau versie 4.0 in drie van de vijf prestatiecategorieën (Materiële gezondheid, Productcirculariteit en Water- en bodembeheer). Guardian floatglas gemaakt in Europa behaalde C2C Gold 4.0 in de categorie Materiële gezondheid.

‘Geweldige prestatie Guardian’

Jonathan Brunette, ESG & Certification Manager bij Guardian Industries vindt het een geweldige prestatie van de Glass-teams. ‘We zijn bijzonder verheugd dat we Bronze-niveau versie 4.0 hebben bereikt in drie prestatiecategorieën. Vergeleken met versie 3.1 bevat versie 4.0 nieuwe verbeterde vereisten. Hieronder zijn nieuwe kaders voor productcirculariteit en uitgebreide vereisten op het gebied van water- en bodembeheer. Ook verbeterde afstemming van materiaalgezondheidsvereisten op toonaangevende chemische regelgeving en andere normen maken er deel van uit. De hercertificering toont het engagement en de investering van Guardian Glass in de voortdurende verbetering van haar processen. Hierdoor kunnen we duurzamere glasproducten voor de Europese markt produceren.’

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle Certified is een wereldwijde standaard voor producten die worden beschouwd als veilig, circulair en verantwoord gemaakt. Al meer dan tien jaar helpt Cradle to Cradle Certified bedrijven bij het innoveren en optimaliseren van materialen en producten. Dit volgens geavanceerde, op wetenschap gebaseerde maatregelen. De norm stimuleert continue verbetering in de loop van de tijd door certificering toe te kennen op basis van oplopende prestatieniveaus. Elk certificeringsniveau (Basis, Brons, Zilver, Goud en Platina) staat voor steeds strengere prestaties in vijf prestatiecategorieën: Materiële gezondheid, Productcirculariteit, Hernieuwbare energie en koolstofbeheer, Sociale rechtvaardigheid en Water- en bodembeheer.

Bouwen met C2C

Het Cradle to Cradle Building Charter moedigt architecten en ontwerpers aan om vanaf het allereerste begin van het project milieuvriendelijke gebouwen te creëren en een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waar ze worden gebouwd. Een groeiend aantal merken, organisaties en duurzaamheidsnormen voor gebouwen, zoals LEED, BREEAM en WELL, erkennen de Cradle to Cradle Certified Product Standard als een geprefereerde productaanduiding voor het nemen van meer verantwoorde aankoopbeslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.