Nieuws
Glas Trösch

Met het statement ‘Groen voor generaties’ lanceerde de Glas Trösch Group vorig jaar een programma om de aandacht voor milieu- en klimaatbescherming te vergroten. Met dit statement als basis prersenteert de Zwitserse glasfabrikant samen met SANCO op de beurs BAU een concept gebaseerd op de Cradle to Cradle (C2C) ontwerpfilosofie. De belangrijkste focus ligt op glasoplossingen die beschermen tegen zomerse hitte, die in deze tijden van klimaatverandering steeds belangrijker worden.

BAU vindt plaats van 17 tot en met 22 april in Messe München. Isolatieglas met geïntegreerde jaloezieën zoals SILVERSTAR CONTROL en glas met OKALUX capillaire inzetstukken in de spouw zijn twee van de producten die op de beurs te vinden zullen zijn. Schakelbaar zonwerend glas met eyrise-technologie completeert de presentatie. Voor Glas Trösch begint de bescherming tegen de zomerse hitte met de keuze van het juiste glas. Dat is mogelijk met het ‘360°-beglazing-concept’ van de Glas Trösch Group, waar ook Scheuten deel van uitmaakt.

Demontabele stand

Een resultaat van de nieuwe aanpak is de beursstand op BAU in München. Niets op de stand is permanent vastgelijmd; alle componenten worden eenvoudig in elkaar geschoven of vastgeschroefd. En waar mogelijk gebruiken Glas Trösch en SANCO C2C-gecertificeerde en recyclebare materialen. De nieuwe beursstrategie is erop gericht om afval van materialen voor eenmalig gebruik, de hoeveelheid geproduceerd afval en alle milieubelastende effecten tot een absoluut minimum te beperken. In samenwerking met standbouwer Zeissig ontwikkelde de groep een concept dat het gebruik van verpakkingen achterwege laat, transport minimaliseert en recyclebare materialen gebruikt. Om aan deze eisen te voldoen, zijn alle structurele delen van de stand gemaakt van massief, onbehandeld hout. Die zijn met sleuven of schroeven aan elkaar bevestigd. De stand is daardoor eenvoudig te demonteren en te hergebruiken op andere beurzen.

Echte bomen

Echte bomen zorgen voor een natuurlijke omgeving in de ware zin van het woord en gaan na de beurs weer terug naar een kwekerij. Er wordt ook gebruik gemaakt van intelligente logistieke oplossingen: de expositiestukken in München zijn zo gekozen dat ze met spanbanden op pallets kunnen worden vastgezet. Hierdoor is er geen plastic verpakking meer nodig is. Ook hoeven de bedrijven ter plekke geen dubbele voorraad mee aan te houden of vermijdbare vrachtwagenritten te maken.

Bescherming tegen hitte

Bescherming tegen hitte is volgens Glas Trösch en SANCO de sleutel tot meer energie-efficiëntie. ‘Gezien de uitdagingen van de klimaatverandering is er nu vraag naar ramen en glazen gevels met twee kenmerken die op het eerste gezicht nogal tegenstrijdig zijn. Ze moeten een goed zicht op de buitenwereld bieden en veel natuurlijk licht in het gebouw laten. Tegelijkertijd moeten ze voorkomen dat het interieur oververhit raakt tijdens de warmere maanden. De nieuwste generatie zonwerende beglazingen van Glas Trösch die op BAU te zien zijn, biedt daarvoor een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.