Nieuws
Brandveiligheid

Op 2 juni vindt de officiële opening plaats van het nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid van Peutz in Haps. ‘Beter, groter en door state-of-the-art technologie ook veelzijdiger. En dat willen we graag laten zien’, zegt Peutz in haar uitnodiging. Het programma start om 12 uur en bestaat uit een lunch, een mini­symposium, een borrel en een brandproef.

Het nieuwe Laboratorium voor Brandveiligheid bevindt zich op Bedrijvenpark Laarakker aan de A73 in Noord-Brabant. Het bestaande laboratorium in Molenhoek was te klein om aan de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandtesten te kunnen voldoen. De bouw startte in het eerste kwartaal van 2022. Peutz heeft de nieuwbouw aangegrepen om technische installaties te moderniseren. Ook heeft het raadgevend adviesbureau de activiteiten uitgebreid en logistieke verbeteringen van de processen doorgevoerd. De locatie aan de A73 biedt bovendien een goede bereikbaarheid voor klanten en toeleveranciers uit binnen- en buitenland.

EXAP’s

Het laboratorium in Haps is geaccrediteerd voor het opstellen van zogeheten EXAPs. Peutz is daarbij het eerste brandlab in Nederland dat positief is beoordeeld voor het complete pakket essentiële bouwkundige brandveiligheidsaspecten benodigd bij het ontwerpen van een veilig gebouw. Het gaat om een twintigtal ‘extented applications’ voor bouwproducten getest op brandwerendheid, brandgedrag én of rookdoorlatendheid.

Programma

David den Boer van Peutz (Consultant Fire Safety and Building Physics / Director) opent het programma op 2 juni. De gastsprekers zijn Joric Witlox en Edwin Wesemael. De eerste is voorzitter van Brandveilig Bouwen Nederland BBN en eigenaar van Witlox Brandveiligheid. Wesemael is Technisch Directeur van het Instituut voor Brandveiligheid ISIB  en President van EGOLF. Aanmelden voor gratis deelname kan hier.

12.00 – 13.00 Ontvangst met lunch
13.00 – 13.15 Welkom
13.15 – 13.45 Brandveiligheid in Nederland in 2040 | David den Boer
13.45 – 14.15 Toon het maar aan… | Joric Witlox 
14.15 – 14.45 Pauze
14.45 – 15.15 Brandclassificatie van bouwproducten – Europese harmonisatie | Edwin van Wesemael 
15.15 – 15.45 Brandlab 3.0 | Harm Leenders
16.00 – 18.00Live brandproef en borrel tot circa 18.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.