Nieuws
WKB

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, kortweg WKB, heeft als doel de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn moeten afnemen, de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht zal zich verbeteren. Maar hoe schakel je over van het traditionele bouwtoezicht naar bouwen onder kwaliteitsborging? Je leert het tijdens de online cursus WKB actueel.

De Omgevingswet en daarmee de Wet kwaliteitsborging gaan definitief in per 1 januari 2024. Of je nu werkzaam bent bij een bouwbedrijf, leverancier, woningcorporatie, ontwikkelaar of architect, ook jij krijgt met de wet te maken. De wet heeft tot doel om de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn flink moeten afnemen.

Kwaliteit verbeteren

Met de komst van de WKB moet de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht verbeteren. De Wet Kwaliteitsborging bouwen vraagt hiermee om een andere kijk op het bouwproces. Van het traditionele bouwtoezicht dient er namelijk omgeschakeld te worden naar bouwen onder kwaliteitsborging. Het is daarom belangrijk dat jij als professional alle actuele kennis over de wet bezit en dat je je goed voorbereid op het bouwen met bouwtoezicht.

WKB: leg zo veel mogelijk vast

Het zelf borgen van de kwaliteit van een bouwwerk brengt voor glasbedrijven een behoorlijke papierwinkel met zich mee. Belangrijkste boodschap: registreer alles zodat je kunt aantonen dat je je werk goed hebt gedaan. Oftewel ‘leg vast, leg vast, leg vast.’

Wanneer je de online cursus WKB Actueel met goed gevolg afrondt, ontvang je het CETIGO erkende WKB actueel certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.