Productnieuws
vacuumglas

Thomsa Glass, specialist in duurzame en energiebesparende glasoplossingen, heeft in de samenwerking met BENGproducts dynamische zonwering aan vacuümglas toegevoegd. Het glas combineert een thermische isolatiewaarde (Ug) van 0,40 W/m2K met Dynaclime dat een variabele g-waarde brengt tussen 35 en 26%.

Ook de lichttransmissie (Tl-waarde) van het glas is hierdoor volgens Thomsa Glass flexibel. Die waarde varieert afhankelijk van het UV-licht van 62 tot 14%.

Isoleren en zonweren

Dynaclime is een fotochrome zonnefilm. Het glas reageert op UV-licht van de zon en kleurt van helder naar donker naarmate het buiten lichter is. Dynaclime zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en verlaagt het energieverbruik. ‘Door dit product te combineren met BENGglas vacuümglas maak je een slim compromis van licht, zonwering en een uitstekende isolatiewaarde. Dit alles gecombineerd in enkele beglazing’, aldus Thomsa Glass.

Eerder maakte Vlakkelichtkoepel al bekend dat het een daklicht voorzien van vacuümglas op de markt brengt. Het daklicht is een hybride product: een gelamineerde versie van BENGglas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.