Productnieuws
voorzetraam
Het monumentale pand van het Tropenmuseum is extra geïsoleerd met Belned-voorzetramen.

Belned heeft voor toepassing in monumentale grachtenpanden een speciaal voorzetraam ontwikkeld: Duraview 8000. Je past het systeem uitsluitend toe aan de binnenzijde en monteert het zowel op als in de dag.

Het voorzetraam is een ‘systeem in een systeem’ dat onafhankelijk schuiven mogelijk maakt. Dit nieuwe voorzetraam is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van monumentale grachtenpanden en zodanig opgezet dat de schuivende delen eenvoudig uitneembaar zijn. Het grote voordeel hiervan is het bestaande raam en het voorzetraam beter te reinigen zijn. Duraview 8000 bestaat uit een buitenkaderprofiel met een totaaldiepte van 80 mm. De aanzichtbreedte is per zijde 65 mm. De doorsnede van de profielen in de hoogte is ca. 50 mm.

Voorzetraam als systeem in systeem

Het systeem bestaat uit een kaderprofiel met daarin opgenomen twee Lift-Out-Goéland voorzetramen. Dit raam bestaat ook uit een kaderprofiel met daarin opgenomen een voorzetraam. Dit raam haal je eenvoudig uit het kaderprofiel en breng je net zo snel weer terug in. De ramen zijn rondom en aan de achterzijde voorzien van mohair borstels. De Lift-Out-Goéland systemen zijn met een veersysteem aan het buitenkaderprofiel verbonden waardoor de ramen onafhankelijk van elkaar kunnen schuiven.

Kenmerken

  • Uitvoering gemoffeld aluminium, standaard RAL9001 en RAL9010, overige RAL-kleuren op aanvraag
  • Doorsnede diepte buitenkaderprofiel: 80 mm
  • Buitenmaat dagmaat + 130mm
  • Glas 6 mm en 33.1 gelaagd veiligheidsglas
  • Afmetingen maximaal (bxh) 1400 x 2700 mm
  • Maximaal gewicht per schuivend deel: 35 kg
  • Maximale afmeting 2,33 m2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.