Nieuws
erkend glaszetter

Elf studenten van de MBO-opleiding Erkend Glaszetter hebben hun diploma gekregen. Reden voor Glas in Beeld enkele directeuren ven leerbedrijven, studenten, begeleiders en de docent aan het woord te laten. Hoe kijken de betrokkenen terug en wat kan er beter?

Twee jaar geleden startte een groep van negentien studenten met de vernieuwde opleiding aan ROC Midden-Nederland. Het opnieuw leven inblazen van de opleiding tot erkend glaszetter was een lang gekoesterde wens van Bouwend Nederland Vakgroep Glas en OnderhoudNL Glas. In september start de opleiding in Nieuwegein met een tweede groep: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De MBO-opleiding Erkend Glaszetter niveau 2 is in 2021 tot stand gekomen dankzij Cara Stekelenburg van het gelijknamige glasbedrijf. Zij was toen nog bestuurslid van Vakgroep GLAS en raakte in contact met het ROC in het kader van een ander project om jongeren te interesseren voor een bouwgerelateerde opleiding. Het bleek niet mogelijk te zijn om de opleiding tot glaszetter in het reguliere lesprogramma op te nemen. Om die reden is er toen voor gekozen om er een bedrijfsopleiding van te maken. De update van het lesmateriaal bij Savantis is gefinancierd door Vakgroep GLAS en STOOV. Ook hebben zij inhoudelijke input geleverd en staan zij garant voor de kosten van een volle klas van twintig leerlingen. Hiertoe is een overeenkomst afgesloten met het ROC.

Lees het volledige artikel over de opleiding tot erkend glaszetter in Glas in Beeld #4 – september 2023. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.