Nieuws
Brandwerend glas

Pyroguard, onderdeel van de Technical Fire Safety Group, presenteert haar nieuwe Technische Brochure. Deze editie 2023 bevat de meest actuele gegevens en ondersteunende informatie. ‘Het is een alomvattende gids voor het meest uitgebreide assortiment brandwerend glas’, aldus Pyroguard.

De Technische Brochure 2023 geeft een uitgebreid overzicht van Pyroguard’s portfolio en de productmogelijkheden op het gebied van brandwerend glas. Ze bevat meer dan 460 updates, aanvullende testgegevens en ondersteunende informatie over toonaangevende leveranciers van staal- en aluminiumsystemen zoals Aluprof, Forster, Jansen, Reynaers en Ottostumm. Nieuw in deze gids, en van bijzonder belang voor velen, is het overzicht van Pyroguard’s nieuwe EI90-certificaties voor metalen kozijnen. Een download van de brochure vraag je aan op de website van Pyroguard.

Gecertificeerd brandwerend glas

‘We zijn er erg trots op dat deze nieuwste editie ook onze aanzienlijke groei in gecertificeerde toepassingen weerspiegelt’, zegt Richard Ainsworth, Group Technical Director bij Pyroguard, ‘Dit dankzij onze voortdurende investeringen in nieuwe testbewijzen en dankzij de kracht van onze partnerschappen. Onze technische brochure blijft een geweldige bron van onze meest actuele productinformatie. Met de brochure kunnen onze klanten de juiste oplossingen kiezen. Bij het besluitvormings- en selectieproces is het van essentieel belang dat klanten rechtstreeks toegang hebben tot deze actuele productgegevens. Daarom zijn we zo blij dat we nu deze heruitgave kunnen publiceren.’

Onafhankelijk leverancier

Pyroguard is onafhankelijk leverancier van brandwerend glas voor hout-, staal- en aluminiumtoepassingen. ‘We helpen met onze oplossingen al meer dan dertig jaar architecten, calculators en installateurs bij het creëren van veilige en mooie woon- en werkruimtes.’

NPR 6668:2023

De norm voor de bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten is gedeeltelijk gewijzigd. Dit heeft te maken met de publicatie van Ontw. NPR 6668:2023, Bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten. De NPR (Nederlandse Praktijkrichtlijn) geeft een toelichting op het gebruik van NEN 6068, inclusief vereenvoudigde rekenmethode. NEN 6068 en NEN 6069 zijn belangrijke normen in relatie tot brandwerend glas. Met deze wijziging zijn NPR 6668 en NEN 6068 in lijn met elkaar gebracht.

Lees alles over brandwerend glas op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.