Productnieuws
corrosiewerend glas

Luxclear corrosiewerend glas is voortaan verkrijgbaar op zowel extra helder glas (Clearvision) als op blauwachtig glas (Linea Azzurra). Met zijn onzichtbare corrosiewerende coating is Luxclear volgens AGC Glass Europe ‘de ideale oplossing’ voor douchewanden en -deuren. Bovendien is de coating ook effectief inzetbaar in toepassingen buitenshuis, zoals in balustrades en serres. 

AGC: ‘Dankzij de duurzame bescherming die de coating biedt, is het oppervlak immuun voor corrosie. Met andere woorden: het glas wordt niet troebel of vlekkerig, iets wat vaak het geval is bij langdurige blootstelling aan vocht.’

Wat zijn de voordelen van Luxclear?

Luxclear is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, omdat kalkaanslag en zeepresten tot het verleden behoren. Nu AGC de Luxclear coating aanbrengt in een offline magnetronproces, door middel van fysische dampdepositie (PVD), hebben klanten meer keuze uit verschillende soorten basisglas. Het glas is voortaan verkrijgbaar op zowel extra helder glas (Clearvision) als op elegant, blauwachtig glas (Linea Azzurra). 

Hoe onderhoud je Luxclear?

Luxclear is goed bestand tegen corrosie als gevolg van de inwerking van chemische stoffen (klasse A volgens EN 1096-2). Het glas behoudt zijn oorspronkelijke esthetiek door het corrosieproces en de aantasting van het oppervlak te beperken. Gewoon afspoelen met helder water is voldoende om het glas schoon te maken. Het onderhoud is daardoor milieuvriendelijk, kost weinig tijd en is kostenbesparend.

Hoe verwerk je Luxclear?

Je verwerkt en hardt Luxclear op een vergelijkbare wijze als floatglas van dezelfde glasdikte. Je snijdt het glas in rechte of ronde vormen, en slijpen, boren en het maken van uitsparingen zijn eveneens mogelijk. Hetzelfde geldt voor het lamineren en bedrukken van het glas. Na het laatste verhittingsproces op het verwerkingsbedrijf is het eindresultaat een robuust enkelvoudig veiligheidsglas dat je meteen bij de gebruiker monteert. Luxclear heeft een garantie van tien jaar.

Maak op onze site kennis met meer producten van AGC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.