Nieuws
Brandwerend glas

Pyroguard, onderdeel van de Technical Fire Safety Group (TFSG), kondigt de benoeming aan van Mathieu Joli in de nieuwe functie van Managing Director. Hij zal leiding gaan geven aan een ‘ambitieus investerings- en uitbreidingsprogramma’. Doel: omzetverdubbeling in vijf jaar. Tot de uitbreiding behoort onder meer de introductie van een nieuw assortiment snijdbaar brandwerend glas.

Joli wordt lid van het TFSG Management Board team, bestaande uit Neil Tilsley (CEO), Matt Buxton (CFO), Richard Ainsworth (CTO) en Sean Haynes (Managing Director Fire Glass UK). De nieuwe functie van Managing Director Pyroguard is speciaal gecreëerd om het bedrijf door een nieuwe groeifase te helpen. Naar verwachting zal de omzet in brandwerend glas de komende vijf jaar verdubbelen.

Nieuw type brandwerend glas

Pyroguard heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Dit op basis van een investeringsprogramma om capaciteit op te bouwen voor de productie van gespecialiseerd gehard brandwerend glas. Hierop volgde ‘de uitbreiding van de internationale commerciële voetafdruk’ van het bedrijf. Dit heeft in oktober 2022 geresulteerd in een aansluiting van de TFSG bij de svt Group. Hierdoor is een Europese marktleider op het gebied van passieve brandbeveiliging ontstaan. De volgende groeifase kenmerkt zich door drie inspanningen. Pyroguard zal flink investeren in productiemogelijkheden met toegevoegde waarde. Verder komt er een versnelling van de test- en certificeringsprogramma’s. En tot slot de lancering van een nieuw assortiment snijdbaar brandwerend glas: Pyroguard Advance.

Mathieu Joli

Als onafhankelijk fabrikant van oplossingen voor brandwerend glas is Pyroguard actief in meer dan veertig landen. Met een Master-graad in Mechanical Engineering is Joli volgens Pyroguard ‘perfect geschikt voor zijn nieuwe functie’. Hij bracht de eerste achttien jaar van zijn carrière in de lucht- en ruimtevaartindustrie door, in diverse engineering-, operations- en leiderschapsfuncties. In die tijd behaalde hij ook de kwalificatie Six Sigma Master Black Belt. Meest recent werkte hij als Managing Director voor de internationale industriële ingenieursgroep Fives.

Spannende tijd

Over de benoeming zegt Neil Tilsley, CEO bij TFSG, het volgende. ‘Ik ben blij Mathieu te mogen verwelkomen in het team. Dit is een echt spannende tijd voor onze groep en ik ben benieuwd hoe hij het Pyroguard-team gaat helpen bij het realiseren van z’n ambitieuze groeiplannen. De komende jaren zullen we onze investeringen verder opvoeren om een steeds groter aanbod aan oplossingen te kunnen leveren aan onze mondiale klantenkring. Mathieu zal een cruciale rol vervullen bij ons streven om dit doel te bereiken.’

Lees alles over brandwerende beglazing op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.