Nieuws
CAO SAVG

Het bestuur van OnderhoudNL heeft besloten de loonsverhoging uit de CAO SAVG van 3,3 procent per 1 januari  in te laten gaan. De voortgang met betrekking tot de loonsverhoging voor 2024 was vertraagd door verschil in uitleg van de opgestelde CAO-teksten. Die heeft bij veel leden van OnderhoudNL de relatie met opdrachtgevers onder druk gezet.

In het reguliere Cao-overleg zullen de verschillen in uitleg nader worden besproken om herhaling hiervan in de toekomst te voorkomen.

CAO en arbeidsvoorwaarden

De meeste leden van OnderhoudNL vallen onder de CAO voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) en de CAO Uitvoeringsregelingen Schilders- Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (USAVG). De CAO voor het SAVG loopt van 1 oktober 2021 tot en met 31 oktober 2025. Daarin staan onder meer afspraken over arbeidsovereenkomst, loon, toeslagen, vergoedingen, leerlingen, uitzendkrachten, werktijden, verlof, vakantie, arbeidsomstandigheden, ziektekostenverzekering en pensioen.

Nieuwe CAO SAVG

Het ministerie van SZW heeft de CAO algemeen verbindend verklaard (AVV). Hierdoor is die per 15 januari 2022 van toepassing op álle werkgevers en werknemers in de bedrijfstak. Download hier de volledige CAO SAVG.

Lees hier alle berichten rondom de totstandkoming van deze cao.

CAO Vlakglas

De Vakgroep GLAS kent een eigen CAO. Dit is de CAO voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf. Download hier de CAO Vlakglas. De CAO geldt voor iedere natuurlijke of rechtspersoon die in een onderneming of een afdeling daarvan zich uitsluitend of in hoofdzaak bezighoudt met één of meerdere van de volgende activiteiten.

  • De groothandel in vlakglas, al dan niet in combinatie met het plaatsen van bewerkt en/of onbewerkt vlakglas
  • De bedrijfsmatige bewerking en/of verwerking van vlakglas (zoals de productie van isolerend dubbelglas, gelaagd glas en voorgespannen/gehard glas), waaronder niet begrepen het plaatsen van vlakglas
  • Het vervaardigen van glas in metaal (zoals geëtst en gebrandschilderd glas)

De in november 2022 afgesloten CAO Vlakglas is in februari algemeen verbindend verklaard en daarmee definitief. De looptijd is van 1 januari tot en met 31 december van dit jaar. Voor het opleidings-en ontwikkelingsfonds is een aparte CAO afgesloten, de STOOV-CAO. Die loopt van 1 januari 2022 t/m 31 december 2026.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.