Productnieuws

Scheuten Solar uit Venlo heeft voor haar Multisol Integra systeem de officiële ‘Pass’innivation’ ontvangen namens de Franse keuringsorganisatie Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB). Het PV-systeem was eerder al goedgekeurd door het Duitse TÜV.

De Multisol Integra productrange is de nieuwste generatie van Scheuten Solar’s (in-dak) oplossingen, geschikt voor vrijwel elk hellend dak. Het geïntegreerde systeem vervangt, anders dan standaardpanelen die óp het dak worden geïnstalleerd, een deel van het bestaande dak. Daarom was het noodzakelijk dat het complete systeem, zonnepanelen en onderconstructie, werd getest op bijvoorbeeld waterdichtheid en mechanische belasting. Scheuten Solar behaalde het hoogst mogelijke label: ‘Green Light’.

Additioneel biedt Scheuten Solar de Multisol Integra Vitro. Dit systeem maakt gebruik van glas-glas laminaat, ‘resulterend in hoge sterkte (5400 Pa) en een verhoogde duurzaamheid’, aldus Scheuten. Het gebruikte glas, solarfloat HT glass, wordt gemaakt door f glass, een joint venture van Scheuten en Interpane. Theodoor Scheerder, director sales & marketing: ‘Na een intensieve voorbereidingsperiode zijn we trots dat de uitgebreide testen met succes zijn afgesloten. Dit maakt het voor onze partners mogelijk om onze state-of-the-art geïntegreerde PV-systemen te verkopen. Naast Frankrijk zijn de Multisol Integra producten ook beschikbaar in andere Europese landen. De Franse markt is echter sterk gericht op kleinschalige geïntegreerde systemen, en daarvoor biedt Scheuten Solar hét ideale product.’ Meer informatie:www.scheutensolar.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.