Nieuws
zonwering in glas

Polysun, het Belgische bedrijf van Albert en Odette Contant, is een samenwerking gestart met twee Nederlandse productiebedrijven. Naast de oorspronkelijke productie bij Polypane in Temse (België) gaan ook Timmermans Hardglas en XL-Glasfabriek zonwering in glas produceren.

Glas met jaloezieën, lamellen, zonwering, plissés en screens. Het weren van zonlicht en bovenal zonnewarmte met een product tussen glas kent vele namen. Raambekleding en zonwering in glas dekt het beste de lading. Bekende aanbieders zijn Pilkington ScreenLine, InBlindz én Polysun dat na een productielocatie in de buurt van Zuid-Nederland nu ook in het midden en noorden van ons land gaat produceren.

Zonwering in glas sinds 2017

Polysun startte in 2017 met het op de markt brengen van glas met zon- en lichtregulerende systemen in de spouw van isolatieglas. Dat deed en doet het bedrijf vanaf de start in samenwerking met Polypane. Het tweetal had jarenlang ervaring in glas én ingebouwde screens. Zo stond Odette Contant aan de wieg van de introductie van ScreenLine zonwering in glas in de Benelux.

Andere aanpak

Polysun wilde het qua marktbenadering nét even anders doen. ‘Anderen doen het erbij, voor ons is glas met screens een specialisatie’, gaf het duo toen aan. Die keuze lijkt de juiste geweest want het bedrijf heeft een flinke positie verovert op de Belgische en Nederlandse markt. De verkoop gebeurt via een netwerk van Polysun-punten. Tot nu toe produceerde Polysun zonwering in glas alleen in België bij productiepartner Polypane. De uitbreiding met twee productielocaties in Nederland ligt in het verlengde van de toegenomen vraag. Timmermans Hardglas uit Hardenberg is reeds gestart met de productie van het glas en medio 2024 komt XL-Glas uit Woudenberg daarbij.

Download het gehele artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.