Nieuws

Glas in Beeld wenst u een fijne vakantie!

Glas in Beeld
Glas in Beeld vakantie

De redactie van Glas in Beeld wenst u een fijne vakantie! Vanaf maandag 7 augustus vindt u op onze site weer dagelijkse updates over het produceren, bewerken en toepassen van vlakglas. De komende uitgave (nummer 4 – 12 september 2017) staat in het teken van onder meer de volgende onderwerpen.

Thema: Vitrum 2017 De twintigste editie van de belangrijke machinebeurs Vitrum vindt plaats van 3 tot en met 6 oktober. Vitrum is de belangrijke internationale glashandelbeurs in Italië, ‘een niet te missen tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor iedereen die werkzaam is in de glasindustrie’. Machines, gereedschap, producten en de nieuwste technieken om glas te produceren worden getoond.

Glasbalustrades altijd testen Een glasbalustrade met een samenstelling van twee maal 15 millimeter gehard glas met PVB tussenlaag ondergaat de glasparelzakslingerproef . De balustrade voldoet rekentechnisch aan alle eisen maar toch breken beide glasbladen en zakt het glas als een deken over de rand. Wat is er aan de hand? En die glasparelzakslingerproef, moet die nog steeds?

Brug van glas en staal In mei is op de campus van TU Delft een experimentele brug van glas en staal met een overspanning van 14 meter op spectaculaire wijze in gebruik genomen. In de lensliggerbrug zijn onder meer glazen diagonalen in de vakwerkliggers en glazen vleugels voor de kabels van de balustrade toegepast. De brug dient als basis voor de definitieve versie: een glazen constructie waarbij gebruik gemaakt gaat worden van in elkaar grijpende glazen bouwstenen.

Visser Glas gaat harden Het zoemde de afgelopen weken flink rond in glasland: welk bedrijf stuurt toch al die mails de wereld in met ‘wij gaan harden’? Het blijkt Visser Spiegel & Glas/Visser Glasprojecten uit Duiven te zijn die de stap heeft genomen een oven aan te schaffen voor de productie van thermisch gehard glas. De oven heeft een capaciteit van 1.500 x 3.000 millimeter voor diktes van 4 tot en met 19 millimeter.

Nog geen abonnee van Glas in Beeld? Vraag hier een proefexemplaar op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *