Nieuws
Glas in Beeld

De redactie van Glas in Beeld is terug van weggeweest. Vanaf vandaag vindt u op onze site weer dagelijkse updates over het produceren, bewerken en toepassen van vlakglas. De komende uitgave (# 4 – september 2021) staat in het teken van onder meer de volgende onderwerpen.

VITRUM Milaan: we mogen weer!

Het is in de journalistiek niet gangbaar uitroeptekens te gebruiken. Maar in de wetenschap dat de VITRUM hoogstwaarschijnlijk de eerste glasbeurs is waar we elkaar internationaal kunnen treffen, is een ! op z’n plaats. De 23ste VITRUM is van 5 tot en met 8 oktober in Milaan. Deelnemers worden van harte uitgenodigd hun presentatie in te sturen ten behoeve van onze special over de beurs. Hierin staan we ook stil bij de jongste cijfers van Gimav. De brancheorganisatie van Italiaanse glasmachinebouwers en initiator van de beurs geeft aan dat de Europese vraag naar glasproductie- en bewerkingsmachines ondanks Corona op niveau is gebleven. En meer dan dat!

GLASSOLUTIONS wordt vandaglas

Tijdens een livestream op Vimeo en LinkedIn heeft GLASSOLUTIONS in juni haar nieuwe naam gelanceerd. De glasspecialist uit Arnhem, met als ondertitel bij de nieuwe naam ‘Expert Partners in Glass’, gaat verder door het leven als vandaglas. Tijdens de live presentatie ‘nieuw merk nieuwe toekomst’ spraken CEO Ulrich Feindt en CCO Rutger Hooghoed meer dan duizend kijkers toe. ‘De nieuwe naam staat voor de uitzonderlijke dingen die we doen, ook met een internationale uitstraling.’ We gingen langs voor een interview.

Help! Online marketing

Veel glasbedrijven worstelen er nog mee. Ze doen wel iets aan online marketing, maar daar zit vaak niet een duidelijke visie of strategie achter. Meestal komt dat doordat er bij de directie of het management van een bedrijf op dat vlak weinig kennis aanwezig is. De belangrijkste tip is daarom om eerst zelf je kennis op het gebied van online marketing te vergroten. Want online marketing wordt steeds belangrijker en de klant oriënteert zich steeds meer via het internet. En daar zitten ook jouw concurrenten. Hoe zorg je er als glasbedrijf voor dat je online beter zichtbaar wordt? Wat zijn de belangrijkste vuistregels? En ga je daarbij adverteren via AdWords of Facebook?

Social media onmisbaar voor vindbaarheid

Toen Raymond Poulssen er ruim vijf jaar geleden als Marketing Manager begon, deed ook Scheuten nagenoeg niets met social media. Zeker in de B2B markt verkoop je uiterst zelden een project, omdat je toevallig de dag ervoor iets hebt gepost. ‘Maar dat betekent niet, dat je social media zomaar links kunt laten liggen’, vindt Poulssen. ‘Als je het goed aanpakt en ook de verwachtingen managet is het namelijk een onmisbare pilaar voor je imago én voor je online vindbaarheid. En dat leidt uiteindelijk vanzelf tot meer opdrachten, alleen niet zo direct als de meeste bedrijven gewend zijn of zouden willen.’

Nieuwe machines Bottero

Bottero heeft in haar kantoor Grevenbroich, onder de rook van Düsseldorf, relatiedagen georganiseerd. Het driedaagse evenement stond in het teken van de presentatie van vier glasbewerkingsmachines. Het ging om de 548LAM Fully Auto / 363BCS float (een gecombineerde tafel voor het snijden van floatglas en gelaagd glas), de Pratica Plus (een CNC-bewerkingscentrum) en de Victralux 111FX kantenslijpmachine. Marco Luk, salesmanager voor Benelux en Noord-Duitsland ontving meerdere belangstellenden uit België en Nederland. Hieronder hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld.

Nog geen abonnee van Glas in Beeld? Vraag hier een proefexemplaar op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.