Nieuws
Glas in Beeld
Glas in Beeld vakantie

De redactie van Glas in Beeld wenst u een fijne vakantie! Vanaf maandag 12 augustus vindt u op onze site weer dagelijkse updates over het produceren, bewerken en toepassen van vlakglas. De komende uitgave (# 4 – september 2019) staat in het teken van onder meer de volgende onderwerpen.

22ste Vitrum in Milaan

Van 1 t/m 4 oktober vindt in Milaan de 22ste Vitrum plaats. Deelnemers worden van harte uitgenodigd hun presentatie in te sturen ten behoeve van onze special over de beurs. Hierin staan we ook stil bij de jongste cijfers van Gimav. De brancheorganisatie van Italiaanse glasmachinebouwers en initiator van de beurs geeft aan dat de Europese vraag naar glasproductie- en bewerkingsmachines op het niveau is van voor de crisis.

Nissink ‘all in one’ glasspecialist

Nissink Business Glass is meer dan een decennium lang een veelzijdig specialist in het aanbod van glasoplossingen op maat voor diverse branches. Met een wereldwijd netwerk, 25 man personeel en een hypermodern machinepark is het bedrijf uitgegroeid tot één van de toonaangevende maatwerk glasleveranciers voor de industriële sector.

Akoestisch glas RCO House

In een oud schoolgebouw van Berlage ontwierp Team V Architectuur een thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het orkest in vervulling: een eigen plek voor staf en musici om elkaar te ontmoeten en te werken op een steenworp afstand van het Concertgebouw in Amsterdam. De repetities vinden ongestoord plaats achter akoestisch glas.

Stress in én door polycarbonaat

In met polycarbonaat gelamineerd veiligheidsglas is het oppassen met kit. Wordt de verkeerde kit toegepast dan kan het glas delamineren. Ook gespoten beschermfolie kan letterlijk en figuurlijk voor stress zorgen.

Iconische glazen ‘lampiongevel’

De voormalige locomotiefloods in de spoorzone van Tilburg heeft begin 2019 een nieuwe bestemming gekregen, een publieksfunctie. Het multifunctionele gebouw bestaat voor wat betreft de puien grotendeels uit ‘bruut’ draadglas. De Glazen Zaal van Octatube uit de Beurs van Berlage heeft er na jaren van opslag een nieuwe bestemming gekregen. En het DigiLab is van warm gebogen glas.

Nog geen abonnee van Glas in Beeld? Vraag hier een proefexemplaar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.