Productnieuws

Na meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling, brengt AGC Flat Glass Europe zijn nieuwe product Thermobel VIP op de markt, een dubbele beglazing bestemd voor borstweringen, die de isolatie van gevels versterkt.

Thermobel VIP (Vacuüm Insulation Panel/Vacuüm isolatiepaneel) is CE-gecertificeerd biedt volgens de fabrikant tal van voordelen door zijn geringe dikte. Gebaseerd op het principe van de dubbele beglazing omvat de noviteit:
– een buitenblad dat kan worden geëmailleerd in een uitgebreid kleurenpalet;
– een binnenblad dat eveneens kan worden geëmailleerd, of zelfs geassembleerd met een al dan niet metalen bekleding al naargelang de behoefte;
– een isolatiepaneel samengesteld uit vacuümelementen (VIP), in de spouw tussen beide glasbladen en passend op het buitenblad;
– een Warm-E afstandhouder.


De eisen in het bouwbesluit ten aanzien van de energieprestaties van nieuwe gebouwen worden voortdurend hoger, waardoor de traditionele isolatiematerialen voor de gevel steeds dikker uitgevoerd moeten worden. AGC meent dat Thermobel VIP een unieke oplossing biedt voor borstweringen, omdat deze dubbele beglazing niet alleen een hoge isolatiewaarde heeft (U-waarde tot 0,3 W/(m².K)), maar ook aanmerkelijk dunner is (VIP-paneel van 14 tot 20 mm dikte) dan de bestaande oplossingen (die tot 150 mm dik zijn).

Dankzij zijn geringe dikte komt aanzienlijk meer bruikbaar vloeroppervlak vrij, wat interessant is voor utiliteitsgebouwen (ter indicatie: winst van 4 m² op een totale oppervlakte van 100 m²). De samenstelling van Thermobel VIP vergemakkelijkt bovendien de plaatsing: deze borstwering laat zich snel en efficiënt verwerken in één en hetzelfde gevelsysteem als de doorzichtbeglazing, een aanzienlijk voordeel voor gevelbouwers, aldus de fabrikant. 

De plaatsingsmethode is identiek zodat beide types beglazing tegelijkertijd kunnen worden geïnstalleerd. Dankzij de structurele compatibiliteit kan Thermobel VIP bovendien gelijktijdig met de doorzichtbeglazing op de bouwplaats worden geleverd. Het resultaat is een efficiënter en sneller verloop van het globale bouwproces. Voor meer informatie, bezoek www.yourglass.nl.

AGC Flat Glass Europe, met hoofdzetel in Brussel, produceert en veredelt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting) en voor gespecialiseerde industriële sectoren. Het is de Europese tak van AGC Flat Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.