Productnieuws

Bij de ontwikkeling van de PJ 4-4000 hogedrukpomp voor waterstraalsnijden heeft Resato Waterjet Technology uit Roden gekozen voor een oplossing waarbij behalve aan hoge prestaties veel aandacht is geschonken aan ergonomie en duurzaamheid. De ergonomische invalshoek heeft geresulteerd in een ontwerp dat gebruiksgemak combineert met montagevriendelijkheid in het interne productieproces, aldus Resato in een persbericht.

Door de strakke opbouw van de intensifier kan de gebruiker het periodieke onderhoud in een niet belastende houding uitvoeren, met een goed overzicht op de componenten, in een schoon compartiment. De constructie van de pomp is zo geoptimaliseerd dat de monteur de modules snel en efficiënt van onderaf op kan bouwen, eveneens zonder overmatige fysieke belasting. Een belangrijk ergonomisch aspect is volgens Resato voorts de geluidsbelasting van de operator. Het geluidsniveau van een waterstraalsnijinstallatie die is uitgerust met de nieuwe PJ 4-4000 hogedrukpomp is lager dan 72 dB(A). Daarmee worden klachten voorkomen als hoofdpijn, slaapproblemen, een verminderd gehoor en stress, die kunnen ontstaan wanneer werknemers acht uur per etmaal in een omgeving met een geluidsproductie van meer dan 80 dB(A) verblijven.

Inspelend op de belangrijke trend om ook productiemachines duurzaam te ontwerpen en te produceren, heeft Resato met de PJ4-4000 een pomp ontwikkeld die volgens het bedrijf niet alleen aanzienlijk minder energie verbruikt, maar ook het milieu minder belast en tevens minder koelwater en olie verbruikt. In samenwerking met de hydrauliekleverancier is een uniek, efficiënt hydraulisch systeem met opbrengstregeling ontwikkeld. Bij een gelijkblijvende capaciteit is het benodigde motorvermogen teruggebracht van 37 tot 30 kW, een verbetering van bijna 20 procent. Ook kon daardoor het hydraulisch systeem worden voorzien van een 25 liter oliereservoir, een belangrijke besparing vergeleken met het 110 liter reservoir van voorafgaande pompmodellen. Door de keuze voor een grotere olie-waterkoeler is daarnaast het koelwaterverbruik met 40 procent afgenomen. Al deze verbeteringen resulteren in een lagere milieubelasting en energieverbruik terwijl de operationele kosten voor de gebruiker aanzienlijk dalen, aldus het bedrijf uit Roden. Meer informatie: www.resato.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.