Productnieuws

De praktijkrichtlijn voor de kwaliteitscontrole in de fabriek van gelamineerde, gevingerlaste en halfafgewerkte houtprofielen voor niet-constructieve toepassingen is herzien. NPR-CEN/TS 13307-2 is gepubliceerd.

De nieuwe NPR beschrijft proeven die de hechting van de lijm in gevingerlaste en gelamineerde houtprofielen bepalen. De kwaliteitscontrole is erop gericht dat de lijmnaad tijdens de beoogde levensduur van het profiel intact blijft. De houtprofielen zijn niet bedoeld voor gebruik in constructieve toepassingen. Eisen aan de afmetingen, de stabiliteit en het vochtgehalte worden gegeven in NEN-EN 13307-1. Voor prijsinformatie of bestellingen: surf naar de Normshop op www.nen.nl of neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail bestel@nen.nl. Voor inhoudelijke informatie over de norm of het normalisatieproces: ir. Annemieke Venemans, telefoon (015) 2 690 280 of e-mail annemieke.venemans@nen.nl. Meer informatie: www.nen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.