Productnieuws

De luchthaven van Brussel-Nationaal, Zaventem, heeft onlangs een vleugel van zijn vroegere terminal gerenoveerd om alle kantoren van het management in onder te brengen. De gevel van het gebouw is voorzien van Glassiled elektroluminescent glas (Red, Green, Blue), een wereldpremière van AGC.

De gevel van het gerenoveerde luchthavengebouw, dat in totaal 70 vierkante meter beslaat, telt 28 isolatieglasruiten uitgevoerd in Glassiled RGB. Dit type glas bevat aangestuurde LED's, waardoor allerlei kleuren in de gevel kunnen worden aangebracht, volgens een geprogrammeerd of willekeurig patroon. De architect van het project, Storme & Van Ranst, koos voor een verticaal lijnenspel. Om tegemoet te komen aan de eisen van de luchthaven op het gebied van geluid, veiligheid en warmte, werd het gelaagde Glassiled geassembleerd met een Low-e beglazing Planibel Top N +.

Het resultaat is bijzonder: overdag is de glasgevel geheel doorzichtig, maar zodra de avond valt, verandert de gevel in een verlicht, gekleurd en dynamische geheel. De passagiers zien dit lichtspel niet alleen vanaf de weg, bij aankomst op de luchthaven, maar ook vanuit de lucht, bij het landen en opstijgen. Meer informatie: www.agc-flatglass.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.