Nieuws

Bij glaspaleis The Edge aan de Zuidas zijn de grenzen opgezocht van duurzaam bouwen. Met de BREEAM-kwalificatie Outstanding en een score van 98,36 procent is het op dit moment het duurzaamste, BREEAM-gecertificeerde kantoor. Het geheim achter dit gebouw zit ’m in het glazen atrium dat speelt met het daglicht. De werkvloeren van Deloitte zijn gesitueerd rondom deze immense, 54 meter hoge en vijftien verdiepingen tellende ruimte. Een grote glazen gevel aan de noordzijde zorgt voor daglicht, maar geen volle zon. De andere zijden van het gebouw hebben kleinere ramen en zijn voorzien van zonnecellen die het gebouw van energie voorzien. Door vooral licht via de noordzijde het gebouw binnen te laten komen, is er minder koeling nodig.

Dat The Edge een topper is staat echter buiten kijf. Het 41.000 vierkante meter grote kantoorpand aan de Zuidas waar 1.800 mensen werken, kent een scala aan innovatieve duurzame maatregelen en kreeg zelfs 21 BREEAM Innovatiepunten. Die maatregelen zijn volledig geïntegreerd in een zakelijke architectuur. Ook aan comfort en flexibiliteit is veel aandacht besteed.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Ronald Tilleman

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.