Nieuws
Gimav
Gimav Bottero zoommachine

De Italiaanse fabrikanten van glasbewerkingsmachines, georganiseerd in het overkoepelende Gimav, hebben positieve cijfers gepresenteerd over 2016. Het afgelopen jaar wisten de leden, producenten van zowel machines voor vlak- als verpakkingsglas, een groei van 5,9 procent te bewerkstelligen ten opzichte van 2015. Op het gebied van vlakglas was de groei 7,5 procent ten opzichte van 6,7 procent het jaar daarvoor. De totale verkoopcijfers komen uit op ruim 1,3 miljard euro, waarvan 871 miljoen euro op het gebied van vlakglas.

‘De groei zet zich reeds door sinds 2010 en dat betekent dat de Italiaanse fabricage van glasbewerkingsmachines en productielijnen nu toch echt de crisisjaren achter zich heeft gelaten’, verduidelijkt Gimav-president Aldo Faccenda. De handelsbalans van Gimav is gegroeid naar 947 miljoen euro. De import daalde met 7 procent en dat is voor Faccenda indicatie dat producenten op de Italiaanse thuismarkt steeds meer de voorkeur geven aan producten van Italiaans fabricaat. De export maakt voor 80 procent deel uit van de verkoopcijfers en groeide met 5,4 procent; op het gebied van vlakglas is die groei zelfs bijna 8 procent. De EU maakt voor ruim 43 procent uit van de exportcijfers met Frankrijk en Duitsland als koplopers. De drie grootste importeurs van Italiaans fabricaat op het gebied van glas zijn de VS, waarnaar de export met 45 procent groeide, Mexico en China. Frankrijk staat overall op de vierde plaats. ‘Onze omzet neemt toe maar ook de Italiaanse thuismarkt is stabieler geworden. Ook om die reden zijn de cijfers veelbelovend te noemen’, aldus Faccenda.

Zie ook ons bedrijvenregister.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.